GFC vergeet te scoren en verliest Hofderby

GFC ging vandaag in de Hofderby tegen Sportclub Markelo met 0-2 onderuit. Een op het oog onnodige nederlaag voor de ploeg van trainer Romano Lammertink die een groot aantal kansen om zeep hield. De eerste grote mogelijkheid op de openingstreffer op sportpark Heeckeren was voor Olaf Siegers die één op één kwam met de Markelose goalie maar faalde. Na een kleine 20 minuten was het aan de andere kant wel raak. Bjorn Groot Roessink opende de score: 0-1.

gfcmarkelo2GFC ging daarna door met het creëren van kansen maar kreeg de bal niet tegen de touwen. Dat lukte Groot Roessink voor de tweede keer wel. Na een half uur werd het 0-2. Na rust hetzelfde beeld als voor de thee. GFC kreeg weer veel kansen en zag onder meer een stiftbal van Tim Wassink van de doellijn gehaald. Gescoord werd er niet meer en dat betekende, na twee zeges, de tweede opeenvolgende nederlaag voor de rood zwarten die nu zes punten hebben uit de tot nu toe zes gespeelde wedstrijden. “Het is heel simpel” aldus trainer Romano Lammertink. “Als je niet scoort win je geen wedstrijden. Dit gebeurt ons vaker. Veel kansen en weinig scoren. Dat is best zuur.”