Twenthe boekt eerste seizoenszege

Trainer Michiel Mensink kon niet anders dan tevreden zijn na de 2-0 zege van zijn ploeg Twenthe op Sportclub Lochem. “We waren constant bovenliggend en speelden bij vlagen uitstekend. We verzuimden alleen voor rust de kansen te benutten.” Daarmee doelde de oefenmeester op een viertal grote mogelijkheden die in het eerste bedrijf om zeep werden geholpen waardoor de ruststand 0-0 was. Na tien minuten in de tweede helft werd de ploeg op het eigen kunstgras in het zadel geholpen door een handsbal het 16-metergebied van Lochem die bestraft werd met een penalty. Koen Morsink benutte het buitenkansje dankbaar en schoot zijn ploeg op voorsprong.

twenthelochem2Daarna ging Twenthe door en was het Simon Hevink die met een fraaie steekpass de inleiding verzorgde voor de 2e treffer van de Goorse Tricolores. Jeffrey Asbroek was de ontvanger en hij tekende voor de 2-0. Daarna probeerde de opponent het nog wel maar het Lochemse offensief leverde geen treffers op waardoor Twenthe in het vierde competitieduel eindelijk een driepunter kan bijschrijven. “Toch heb ik me hiervoor geen zorgen gemaakt hoor. We hadden in alle voorgaande wedstrijden ook kunnen winnen. Wij kunnen absoluut een rol van betekenis spelen in deze derde klasse.” aldus Mensink.