Gorenaar schrijft pocketboekje over verenigingen

Een boekje voor verenigingen en over verenigingen. Met een Goorse pen geschreven. Karel van Zanten, die al meer stukken publiceerde over stichtingen en verenigingen, heeft nu een handboek uitgebracht. Zelf geeft hij de titel ‘Ledenzakboekje’ aan zijn product. Het is een boekje waarin wordt uitgelegd hoe je snel alles helder in kaart kunt brengen. De rest van het boekje gaat over hoe de vereniging geregeerd wordt – en hoe je als lid daarin een rol kunt spelen. Het boekje is vanaf nu verkrijgbaar bij Bruna en Primera.

karelvanzanten

“Laatst werd mijn dochter voor het eerst lid van een vereniging”, zegt Karel zelf. “Ze kon me over die vereniging bijna niets vertellen. Ik weet nogal wat van verenigingen en verenigingenrecht af. Daarom heb ik eens op een rijtje gezet wat een beginnend verenigingslid minimaal van verenigingen zou moeten weten.”

ledenzakboeje

“Dat leverde een “dun boekje” op: een pocketboek van 60 pagina’s. Ik heb het “Ledenzakboekje” genoemd. Wat ik wel aardig vond was dit: Ik liet de proefdruk lezen aan een bevriend bestuurslid van een vereniging. Zij vertelde me dat ze tijdens het lezen steeds in haar achterhoofd naging of haar vereniging aan alle eisen voldeed. Het boekje is dus niet alleen voor leden interessant. Bestuursleden kunnen het als checklist gebruiken.”