Gemeenteraad wil wietvoorstel Hissink steunen

Het grootste deel van de raadsfracties van de gemeente Hof van Twente zijn enthousiast over het plan van Gorenaar Bart Hissink om particuliere wietteelt voor medicinaal gebruik, te legaliseren. Hissink maakte vanavond gebruik van het spreekrecht voor burgers en gaf een heldere uiteenzetting van het nut en de noodzaak van het toestaan van cannabisteelt. Hissink gaf aan dat er ook in Goor en omgeving heel veel mensen met een chronische ziekte veel baat hebben bij het gebruik van wiet. “Het wordt nu gedoogd maar dat is een wassen neus. Het blijft verboden en als de politie bij mij aan de deur staat wordt ik niet vervolgd, maar ben ik wel mijn medicijn kwijt. Daarbij zorgt legalisering ervoor dat ik niet in zee hoef te gaan met criminelen.”

hissinkraad1Na afloop reageerde elke raadsfractie op het betoog van  Hissink. PvdA, SP, VVD en D66 gaven direct aan het voorstel te steunen als het op de agenda komt. CDA en Gemeentebelangen zijn niet negatief maar willen eerst meer onderzoek naar de gevolgen van legalisering. Hissink was na afloop een blij man. “We zijn nu echt weer een stap verder. Nu nog zorgen dat het daadwerkelijk op de agenda komt. Ik ga ervanuit dat de politici daarvoor zorgen. Ik wil in ieder geval wel druk op de ketel houden wat dat betreft.” Net voor de raadsvergadering kreeg Hissink steun van de JOVD Twente. De jongerenafdeling van de VVD bood op symbolische wijze, samen met Hissink, een joint aan, aan wethouder van Zwanenburg.

hissinkjovd1