Molenstraat in de vorige eeuw…

Het is een rustiek en klassiek straatbeeld dat alleen de ouderen uit ’t Twentse Haagje kennen. Op onderstaande prent ziet u het straatbeeld van de Molenstraat aan het begin van de vorige eeuw. Links springt de kruidenierswinkel van Lentelink in het oog. Hedentendage heeft de Molenstraat niet meer de allure van weleer en is bovenal een doorgangsweg. Hebt u ook een klassieke prent, mail dan met redactie@nullgoorsnieuws.nl.

molenstraat

 

Gerelateerde berichten

  • Alleen de melkboer….25 oktober 2016 Alleen de melkboer…. De Hengevelderstraat is vandaag afgesloten voor alle verkeer. De populaire doorgangsweg naar de Molenstraat wordt heringericht. Reden voor de redactie van Oald Goor om af te dalen naar de […]
  • ’n Möll’nbelt…2 juni 2015 ’n Möll’nbelt… 'Van vrögger is ter weinig meer oaver'. We horen het de oudere Gorenaren vaak zeggen en gelijk hebben ze. Het Twentse Haagje is op veel plekken enorm veranderd in de loop der jaren. Dat […]
  • Oald Goor: De Ambachtsschool in 196025 september 2022 Oald Goor: De Ambachtsschool in 1960 In de categorie Oald Goor stuitte onze redactie op een fraaie film uit 1960 die door Jan ter Balkt, nu alweer tien jaar geleden, op YouTube is gezet. Het is een iets meer dan 12 minuten […]
  • Oald Goor: Toen de Scherpenzeelseweg nog een landweg was…18 september 2022 Oald Goor: Toen de Scherpenzeelseweg nog een landweg was… Er wordt in de laatste weken veel over gezegd en geschreven: De almaar voortdurende werkzaamheden aan de Scherpenzeelseweg waar deze week en passant ook nog een auto een gat in reed. […]
  • Oald Goor: De mölle van Otte…11 september 2022 Oald Goor: De mölle van Otte… Het is een beeldbepalend monument voor en van Goor en is ook vandaag nog te bezichtigen in het kader van de Open Monumentendagen. De Goorse Braakmolen kent een rijke geschiedenis en werd […]