Minima kunnen nog vaker aankloppen bij de gemeente

Minima in Hof van Twente zouden meer gebruik kunnen maken van de bestaande regelingen. Dat blijkt uit onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren onder mensen die onder het wettelijk sociaal minimum vallen. In Hof van Twente betreft dat 5 procent van de huishoudens. Een stuk lager dan het landelijk gemiddelde van 12%. Wethouder Pieter van Zwanenburg: “We vinden het als gemeente belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze maatschappij. Als dat voor iemand financieel niet haalbaar is, dan is er in Hof van Twente veel mogelijk.”

Geldportemonnee

“Zoals een financiële bijdrage, een tegemoetkoming of kwijtschelding. Uit het onderzoek blijkt echter dat veel mensen daar geen aanspraak op maken, omdat ze bij voorbaat al denken dat ze daar niet voor in aanmerking komen, of de regelingen niet kennen. Dat is natuurlijk erg jammer”, aldus Van Zwanenburg.

Actieplan
Daarom stelt het college aan de raad voor om extra financiële middelen vrij te maken voor een actieplan, dat het gebruik van het bestaande minimabeleid stimuleert. Dit actieplan wordt opgesteld en uitgevoerd samen met de betrokken partners. Op 25 oktober zal dit voorstel in de raad worden behandeld.