Minima kunnen nog vaker aankloppen bij de gemeente

Minima in Hof van Twente zouden meer gebruik kunnen maken van de bestaande regelingen. Dat blijkt uit onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren onder mensen die onder het wettelijk sociaal minimum vallen. In Hof van Twente betreft dat 5 procent van de huishoudens. Een stuk lager dan het landelijk gemiddelde van 12%. Wethouder Pieter van Zwanenburg: “We vinden het als gemeente belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze maatschappij. Als dat voor iemand financieel niet haalbaar is, dan is er in Hof van Twente veel mogelijk.”

Geldportemonnee

“Zoals een financiële bijdrage, een tegemoetkoming of kwijtschelding. Uit het onderzoek blijkt echter dat veel mensen daar geen aanspraak op maken, omdat ze bij voorbaat al denken dat ze daar niet voor in aanmerking komen, of de regelingen niet kennen. Dat is natuurlijk erg jammer”, aldus Van Zwanenburg.

Actieplan
Daarom stelt het college aan de raad voor om extra financiële middelen vrij te maken voor een actieplan, dat het gebruik van het bestaande minimabeleid stimuleert. Dit actieplan wordt opgesteld en uitgevoerd samen met de betrokken partners. Op 25 oktober zal dit voorstel in de raad worden behandeld.

Gerelateerde berichten

  • Gemeente biedt hulp bij subsidies en regelingen voor minima14 juni 2017 Gemeente biedt hulp bij subsidies en regelingen voor minima De gemeente Hof van Twente wil zich middels een campagne die maandag begint en een maand duurt, inzetten om particulieren met een minimum inkomen te helpen om te bekijken welke regelingen […]
  • Live tv-show 20 jaar Hof van Twente24 augustus 2021 Live tv-show 20 jaar Hof van Twente In het kader van de viering van 20 jaar gemeente Hof van Twente is er op vrijdag 10 september een speciale liveshow op Hofstreek TV met de '20 jaar Hof Top 20', de […]
  • Inwonertal Hof van Twente licht gegroeid29 juli 2021 Inwonertal Hof van Twente licht gegroeid Het inwonertal van de gemeente Hof van Twente is in het afgelopen half jaar licht gegroeid met 41 personen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die door RTV Oost zijn gepubliceerd. Het […]
  • ’t Centrum nieuwe naam kledingbank Doors Wide Open15 juli 2021 ’t Centrum nieuwe naam kledingbank Doors Wide Open 'T Centrum Goor is de nieuwe naam voor de kledingtak van de stichting Doors Wide Open. Daar wordt tweedehands kleding, schoenen en sieraden verkocht. De naam houdt verband met de locatie […]
  • Stacaravan op Monte Bello beschikbaar voor minima12 juli 2021 Stacaravan op Monte Bello beschikbaar voor minima De stacaravan van Doors Wide Open op camping Monte bello tussen Goor en Markelo is in de komende twee weken beschikbaar voor drie gezinnen die door financiële beperkingen niet op vakantie […]