Primeur voor Haafkes: Bouwen met Hololens

Een Nederlandse primeur voor het Goorse bouwbedrijf W.J. Haafkes en Zonen. Samen met softwareontwikkelaar Smart2IT is de gloednieuwe Microsoft HoloLens uit Amerika gehaald. Met deze zogenoemde ‘Augmented Reality’-bril kan de gebruiker een virtueel gebouw in de ruimte zien zweven of laten projecteren op een toekomstige bouwlocatie. Door het dragen van deze HoloLens kan de drager hologrammen zien en manipuleren. Dit zijn driedimensionale afbeeldingen van een object, in de vorm van een fotografische film of een sensor. in de echte wereld zien.

hololenshaafkesHet grote verschil met de inmiddels bekende een Virtual Reality-bril is dat de gebruiker de fysieke wereld nu wel blijft zien. De eerste, tot hologrammen verwerkte 3D-ontwerpen, worden komende woensdag gepresenteerd op het terrein van de Military van Boekelo. Dan wordt ook het 90-jarig bestaan van het bouwbedrijf van Gorenaar Fons Haafkes gevierd. De HoloLens zal in Goor worden ingezet voor de engineering van de nieuw te bouwen showroom van Aqua+. De verwachting is dat het gebruik van de Hololens uiteindelijk kostenbesparend zal werken.

Gerelateerde berichten

  • Haafkes bouwt exclusieve turnhal voor topsporters in Heerenveen10 juli 2020 Haafkes bouwt exclusieve turnhal voor topsporters in Heerenveen Bouwbedrijf Haafkes gaat in Heerenveen een exclusieve en duurzame turnhal voor topsporters bouwen. Daarvoor heeft het Goorse bouwbedrijf, samen met Sportstad Heerenveen en VanPanhuis […]
  • Passend vervoer voor 40-jarige Werner Haafkes18 maart 2016 Passend vervoer voor 40-jarige Werner Haafkes Werner Haafkes is vandaag 40 jaar geworden en dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan. De nieuwbakken voorzitter van de Goorse hockeyclub en ondernemer, verwierf met zijn aannemersbedrijf […]
  • Ondernemers steunen Stichting Hofvogels11 april 2021 Ondernemers steunen Stichting Hofvogels Diverse ondernemers uit de Hof van Twente hebben een financiĆ«le bijdrage gedaan aan de Stichting Hofvogels. Deze stichting zet zich in voor het behoud en het herstel van de natuur met […]
  • Aqua+ nu Koninklijk5 maart 2021 Aqua+ nu Koninklijk Het Goorse bedrijf Aqua+ heeft vanmiddag het predikaat Koninklijk gekregen. Het bedrijf bestaat inmiddels meer dan 125 jaar en zou vorig jaar al in de adelstand worden verheven maar […]
  • Aqua+ verrast ouderen met High Tea-pakket11 november 2020 Aqua+ verrast ouderen met High Tea-pakket Het Goorse Aqua+, marktleider op het gebied van sprinklersystemen zet zich niet alleen in voor een brandveilige samenleving maar steunt ook regelmatig goede doelen in en om Goor. In deze […]