Primeur voor Haafkes: Bouwen met Hololens

Een Nederlandse primeur voor het Goorse bouwbedrijf W.J. Haafkes en Zonen. Samen met softwareontwikkelaar Smart2IT is de gloednieuwe Microsoft HoloLens uit Amerika gehaald. Met deze zogenoemde ‘Augmented Reality’-bril kan de gebruiker een virtueel gebouw in de ruimte zien zweven of laten projecteren op een toekomstige bouwlocatie. Door het dragen van deze HoloLens kan de drager hologrammen zien en manipuleren. Dit zijn driedimensionale afbeeldingen van een object, in de vorm van een fotografische film of een sensor. in de echte wereld zien.

hololenshaafkesHet grote verschil met de inmiddels bekende een Virtual Reality-bril is dat de gebruiker de fysieke wereld nu wel blijft zien. De eerste, tot hologrammen verwerkte 3D-ontwerpen, worden komende woensdag gepresenteerd op het terrein van de Military van Boekelo. Dan wordt ook het 90-jarig bestaan van het bouwbedrijf van Gorenaar Fons Haafkes gevierd. De HoloLens zal in Goor worden ingezet voor de engineering van de nieuw te bouwen showroom van Aqua+. De verwachting is dat het gebruik van de Hololens uiteindelijk kostenbesparend zal werken.

Gerelateerde berichten

  • Haafkes bouwt exclusieve turnhal voor topsporters in Heerenveen10 juli 2020 Haafkes bouwt exclusieve turnhal voor topsporters in Heerenveen Bouwbedrijf Haafkes gaat in Heerenveen een exclusieve en duurzame turnhal voor topsporters bouwen. Daarvoor heeft het Goorse bouwbedrijf, samen met Sportstad Heerenveen en VanPanhuis […]
  • Passend vervoer voor 40-jarige Werner Haafkes18 maart 2016 Passend vervoer voor 40-jarige Werner Haafkes Werner Haafkes is vandaag 40 jaar geworden en dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan. De nieuwbakken voorzitter van de Goorse hockeyclub en ondernemer, verwierf met zijn aannemersbedrijf […]
  • Mega-order voor Aqua+28 februari 2018 Mega-order voor Aqua+ Aqua+ Sprinklersystemen heeft de grootste order binnengehaald in de 40-jarige geschiedenis van het Goorse bedrijf. Aqua+ gaat de sprinklerinstallatie aanleggen van het nieuwe […]
  • De droge fontein… (ingezonden brief)28 oktober 2018 De droge fontein… (ingezonden brief) We ontvingen een ingezonden brief van Siegrid Gittel. Zij ergert zich aan het feit dat de fontein in het Goorse stadshart zo slecht wordt onderhouden. Volgens Gittel staat het door Aqua+ […]
  • 360°-filmpjes optocht en bedrijvendag in nieuwe app4 november 2016 360°-filmpjes optocht en bedrijvendag in nieuwe app De gemeente Hof van Twente heeft samen met de VVV heen nieuwe app gelanceerd waarop filmpjes staan die in Virtual Reality te zien zijn. Wie de smartphone in een zogenoemd Cardboard plaatst […]