Primeur voor Haafkes: Bouwen met Hololens

Een Nederlandse primeur voor het Goorse bouwbedrijf W.J. Haafkes en Zonen. Samen met softwareontwikkelaar Smart2IT is de gloednieuwe Microsoft HoloLens uit Amerika gehaald. Met deze zogenoemde ‘Augmented Reality’-bril kan de gebruiker een virtueel gebouw in de ruimte zien zweven of laten projecteren op een toekomstige bouwlocatie. Door het dragen van deze HoloLens kan de drager hologrammen zien en manipuleren. Dit zijn driedimensionale afbeeldingen van een object, in de vorm van een fotografische film of een sensor. in de echte wereld zien.

hololenshaafkesHet grote verschil met de inmiddels bekende een Virtual Reality-bril is dat de gebruiker de fysieke wereld nu wel blijft zien. De eerste, tot hologrammen verwerkte 3D-ontwerpen, worden komende woensdag gepresenteerd op het terrein van de Military van Boekelo. Dan wordt ook het 90-jarig bestaan van het bouwbedrijf van Gorenaar Fons Haafkes gevierd. De HoloLens zal in Goor worden ingezet voor de engineering van de nieuw te bouwen showroom van Aqua+. De verwachting is dat het gebruik van de Hololens uiteindelijk kostenbesparend zal werken.

Gerelateerde berichten

  • Haafkes bouwt exclusieve turnhal voor topsporters in Heerenveen10 juli 2020 Haafkes bouwt exclusieve turnhal voor topsporters in Heerenveen Bouwbedrijf Haafkes gaat in Heerenveen een exclusieve en duurzame turnhal voor topsporters bouwen. Daarvoor heeft het Goorse bouwbedrijf, samen met Sportstad Heerenveen en VanPanhuis […]
  • Passend vervoer voor 40-jarige Werner Haafkes18 maart 2016 Passend vervoer voor 40-jarige Werner Haafkes Werner Haafkes is vandaag 40 jaar geworden en dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan. De nieuwbakken voorzitter van de Goorse hockeyclub en ondernemer, verwierf met zijn aannemersbedrijf […]
  • Afscheid van een ‘Koninklijke’ zakenman…14 oktober 2021 Afscheid van een ‘Koninklijke’ zakenman… De banieren wapperen parmantig aan de Goorse Molenstraat voor de ingang van het bedrijfscomplex van Aqua+. De boodschap is helder: Michel bedankt! Het is vandaag de laatste werkdag van […]
  • Els Kosterbok 40 jaar bij Haafkes28 september 2021 Els Kosterbok 40 jaar bij Haafkes 40 jaar trouwe dienst. Els Kosterbok wordt deze week ruimhartig in het zonnetje gezet bij Aannemersbedrijf Haafkes. Els kwam als twintigjarige op de administratie te werken bij het […]
  • Zes Goorse genomineerden Hoffelijkheidsprijs16 juli 2021 Zes Goorse genomineerden Hoffelijkheidsprijs Er zijn in de diverse categorie├źn zes genomineerden uit Goor voor de Hoffelijkheidsprijs van dit jaar die op 9 september wordt uitgereikt in Markelo. Voor 'Held van de Hof' is Nicole […]