Hekkensluiter Twenthe pakt eerste zege

De druk is van de ketel bij de selectie van Twenthe. De ploeg van trainer Henk Veldhuis heeft zondag de eerste overwinning van het seizoen behaald. Twenthe won met 3-1 van Columbia. De bezoekers uit Apeldoorn stonden halverwege nog met 1-0 voor. In het tweede bedrijf stelde Twenthe via treffers van Boom, Nijland en Lummen de eerste zege veilig. Twenthe is nog wel altijd de hekkensluiter in de tweede klasse J.

Twenthe kon niet beschikken over Michiel Wijnbergen. De aanvoeder had familieverplichtingen en dus speelden Michel Boom (die niet was geschorst na zijn twee gele kaarten van vorige week) en Koen Morsink centraal op het middenveld. Beide ploegen maakten er in de beginfase een leuke wedstrijd van. Guus Lummen kreeg namens de thuisploeg twee mogelijkheden, maar hij wist de bal niet in het doel te werken. Ook de bezoekers waren kansrijk. Een aantal uitbraken van Columbia zorgden al voor een waarschuwing, maar Twenthe bleek niet wakker genoeg. Niet veel later maakte Columbia de 0-1 uit een counter. Twenthe leek snel terug te slaan, maar de inzet van Tom Berkers belandde op de paal. Verder gebeurde er weinig voor rust.

Na rust werd Stephan Mellegers vervangen door Roy Vrielink. Ook in de achterhoede werd ingegrepen en Koen Morsink ging laatste man spelen waardoor Ruud Vehof op het middenveld kwam te acteren. In de beginfase van het tweede bedrijf verzuimde Columbia de wedstrijd in het slot te gooien.  De ploeg, die onlangs nog verrassend Glanerbrug klopte, sprong slordig om met enkele grote kansen.  Twenthe mocht ook van geluk spreken dat de scheidsrechter geen rood trok voor een overtreding van doelman Patrick Kollmer. Michel Boom zorgde voor het keerpunt in de wedstrijd door de bal van grote afstand over de keeper van Columbia te schieten.

De gelijkmaker zorgde voor vertrouwen en hoop bij Twenthe, vooral het hart van de defensie, waar de jonge Koen Morsink sterk acteerde, functioneerde beter. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en Patrick Kollmer zorgde er met een fenomenale redding voor dat Twenthe niet opnieuw op achterstand kwam. Niet veel later kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Een overtreding van Columbia leidde de voorsprong van Twenthe in. De toegekende vrije trap werd door de getergde invaller Roy Vrielink indraaiend richting Columbia-doel getrapt. Via een schouder van één der Columbia-verdedigers verdween de bal in het doel. Voor de ploeg uit Apeldoorn was dit het sein om meer op de aanval te spelen. De ruimte die daardoor ontstond voor de aanvallers van Twenthe werd uitstekend benut. Guus Lummen zag zijn doorzettingsvermogen beloond worden met een treffer, 1-3.