Strijdend GFC pakt punt bij Barbaros

GFC heeft vanmiddag een punt over gehouden aan het duel tegen koploper Barbaros. Op sportpark Veldwijk in Hengelo werd het uiteindelijk 2-2. Bij rust was het 1-2 in het voordeel van de ploeg van trainer Romano Lammertink. GFC opende al na vijf minuten de score toen Olaf Siegers het net wist te vinden. Na een kwartier kreeg de Goorse ploeg een strafschop na een overtreding op Olaf Siegersin het 16-metergebied van Barbaros. Tim Wassink schoot goed binnen vananf elf meter en zette daarmee zijn ploeg op 0-2. Daarna drong Barbaros sterk aan. Tien minuten voor rust resulteerde de aanvalsdrang in een penalty na hands in het strafschopgebied. Deze werd in eerste instantie gestopt door de goed keepende Dennis Vorkink die ook de rebound keerde. Drie keer was in dit geval wel scheepsrecht want de derde poging van Barbaros was wel succesvol: 1-2.

barbarosgfc1In de tweede helft ging de ploeg uit Hengelo door met aanvallen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die viel al na zes minuten na rust. Daarna kwamen de rood zwarten amper nog van de eigen helft en nam de druk toe. GFC bleef echter goed verdedigen en dat kwam niet in de laatste plaats door Rene ten Zende. De routinier maakte zijn rentree na jaren op een lager niveau en speelde een degelijke wedstrijd in het hart van de defensie. Hij werd een kwartier voor tijd gewisseld. GFC bleef keihard werken en trok op basis daarvan verdiend het gelijke spel over de streep. GFC is nu zesde op de ranglijst in de vierde klasse B met 7 punten uit 5 wedstrijden. Barbaros blijft ondanks het eerste puntenverlies in dit seizoen, de koploper en leidt met 13 punten uit 5 duels.