Strijdend GFC pakt punt bij Barbaros

GFC heeft vanmiddag een punt over gehouden aan het duel tegen koploper Barbaros. Op sportpark Veldwijk in Hengelo werd het uiteindelijk 2-2. Bij rust was het 1-2 in het voordeel van de ploeg van trainer Romano Lammertink. GFC opende al na vijf minuten de score toen Olaf Siegers het net wist te vinden. Na een kwartier kreeg de Goorse ploeg een strafschop na een overtreding op Olaf Siegersin het 16-metergebied van Barbaros. Tim Wassink schoot goed binnen vananf elf meter en zette daarmee zijn ploeg op 0-2. Daarna drong Barbaros sterk aan. Tien minuten voor rust resulteerde de aanvalsdrang in een penalty na hands in het strafschopgebied. Deze werd in eerste instantie gestopt door de goed keepende Dennis Vorkink die ook de rebound keerde. Drie keer was in dit geval wel scheepsrecht want de derde poging van Barbaros was wel succesvol: 1-2.

barbarosgfc1In de tweede helft ging de ploeg uit Hengelo door met aanvallen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die viel al na zes minuten na rust. Daarna kwamen de rood zwarten amper nog van de eigen helft en nam de druk toe. GFC bleef echter goed verdedigen en dat kwam niet in de laatste plaats door Rene ten Zende. De routinier maakte zijn rentree na jaren op een lager niveau en speelde een degelijke wedstrijd in het hart van de defensie. Hij werd een kwartier voor tijd gewisseld. GFC bleef keihard werken en trok op basis daarvan verdiend het gelijke spel over de streep. GFC is nu zesde op de ranglijst in de vierde klasse B met 7 punten uit 5 wedstrijden. Barbaros blijft ondanks het eerste puntenverlies in dit seizoen, de koploper en leidt met 13 punten uit 5 duels.

barbarosgfc2

Gerelateerde berichten

  • GFC onderuit in finale nacompetitie10 juni 2019 GFC onderuit in finale nacompetitie GFC is er niet in geslaagd om de nacompetitie voor een plek in de derde klasse te winnen. De finalewedstrijd tegen Albatross werd in Laren met 2-3 verloren. GFC begon wel goed aan de […]
  • GFC wint verdiend van Nieuw Heeten25 november 2018 GFC wint verdiend van Nieuw Heeten GFC heeft vanmiddag een belangrijke en verdiende zege geboekt in de vierde klasse G van het zondag-amateurvoetbal. Op eigen veld werd SV Nieuw Heeten met 3-1 aan de zegekar gebonden. Bij […]
  • GFC klopt Markelo, nacompetitie nu zeker10 mei 2018 GFC klopt Markelo, nacompetitie nu zeker GFC maakte vanmiddag in het inhaalduel tegen Sportclub Markelo geen fout en is na de 3-2 zege nu helemaal zeker van nacompetitie-voetbal om promotie naar de derde klasse. Op sportpark […]
  • GFC boekt uitstekende zege op UDI22 april 2018 GFC boekt uitstekende zege op UDI GFC boekte vanmiddag de tweede overwinning in een week. Na de 2-0 van afgelopen donderdag tegen vv Diepenheim werd vanmiddag het Enschedese UDI over de knie gelegd. Op het eigen sportpark […]
  • GFC alleen aan kop na winst tegen Enter15 oktober 2017 GFC alleen aan kop na winst tegen Enter GFC is na vandaag de enige ploeg in de vierde klasse B van het zondagamateurvoetbal die nog geen puntenverlies heeft geleden. De ploeg van trainer Romano Lammertink klopte vanmiddag sv […]