Bralballen en Wieter schnitzels…

Vorige week vrijdag was het “Nationale Broer en Zussen dag”. Nu wil het geval dat ik er van elk één heb. Het is ook nog eens een tweeling en dat wetende kunt u zich misschien mijn vroegere positie inbeelden bij deze twee-handen-op-één-buik twee-eenheid. De tweeling is twee-eiig, dus goed uit elkaar te houden. Eén meisje en één jongen. Een ander verschil is dat de mannelijke helft goed is met elektriciteitsdraadjes en zonnepanelen en dat ik steeds aan de 220 hang als ik een poging doe.

namens_nielsDe vrouwelijke helft van het duo kan bijzonder goed zingen en acteren, waar ik dat ook denk te kunnen onder de douche of na tien bier. Maar ik beloof het u, d’r komt nog een keer een stampende meezinger. Ellen, durf je het aan? Iets rond Schoolfeesttijd ofzo…? Ze hebben allebei een hart van goud en ik ben blij ben dat ze al heel mijn leven, min vier jaar, mijn broertje en zusje zijn. Min vier jaar inderdaad, ik ben wel de oudste, onthoal dat good snotterkuukn’s!

Ook van de week ophef over de sigarettenindustrie. Het is toch niet normaal dat die schavuiten allerlei verslavende middelen in sigaretten doen om ons maar lekker aan het roken te houden. Dat mag toch nooit! Er is zelfs een mevrouw die de tabaksrollers voor de rechter daagt omdat zij vindt dat de producent van tabak verantwoordelijk is voor haar verslaving en ziekte en uiteindelijk haar dood. Tikkeltje bijzonder vind ik dat wel; bierbrouwers, fastfoodketens, lekker wokken en niet mokken schransketen en alle andere ongezonde aanbieders worden toch ook niet vervolgt voor hun product? Naïef vind ik het. Roken is slecht. Roken is ongezond en van roken ga je dood! Dat weet toch iedereen? Ik ga de Snickers fabriek toch ook niet aanklagen voor het feit dat ik gezellig gevuld ben. Ik heb die Snickers nooit echt zelf willen opeten. Ik deed het tegen m’n wil, ik moest, ze waren gewoon te lekker. Kom nou toch…

Wat ook nooit mag is die flauwekul in Groningen van die studentenballen-vereniging Vindicat. Bij deze koude kak-kliek moet je als nieuw lid allerlei oneerbare dingen doen. Jezelf een delirium zuipen of je wordt zo hard aangepakt dat je er een hersenbeschadiging aan over houdt. Zo héél veel kan in die hersenpannetjes volgens mij niet meer kapot gaan, als je het verhaal aanhoort van de “rector” van die vereniging. Volgens mij was die bralbal nog steeds onder invloed van een pretsigaret toen de NOS een interview met hem afnam. Ze zochten nog wel een goed en low profile onderkomen om hun clandestiene clubleven voort te zetten.

Laat het nu net toevallig eens zo zijn dat er in Goor een perfecte locatie is voor deze koorknaapjes. Ik weet natuurlijk niet of ze de entourage wat vinden, maar er zit in ieder geval wel een bar in en op zolder is er gelegenheid voor een rookruimte. Kun je gemakkelijk zitten met 500 rokertjes. De Wiekse Wiete stroomt er rijkelijk van de tap en een Wieter schnitzel is er ook vast wel te koop.

Nou ja, van alles weer aan de hand dus in den lande en in ons mooie Höfke. Ik denk dat ik trouwens zo’n flexwerk-plekje boven de bieb ga ritselen. Dan ben ik namelijk noodgedwongen om ’s morgens pas om 09.00 uur te beginnen omdat die toko niet eerder open gaat. Zal wel niet voor niets bij het gemeentehuis aanzitten. Ach ja, ik zeg altijd maar zo: “Als je ’s morgens iets later begint, mag je ’s middags ook iets eerder weg…”

 

Namens Niels uut Goor,

een fijne dag…