Windenergie blijft speerpunt voor college van B&W

Er is veel over te doen maar het college van B&W wil sowieso doorgaan met de ambitie om te komen tot een volledig duurzame gemeente in 2035. In de programmabegroting voor volgend jaar zegt het college dat er plannen worden gemaakt voor ‘grootschalige duurzame energieproductie met wind en zon’. Plannen van projectontwikkelaar De Wolff om 14 windmolens te plaatsen in het buitengebied van Goor stuitten op veel weerstand van omwonenden. Over de programmabegroting met de titel: “Samen aanpakken” wordt op 25 oktober aanstaande in de gemeenteraadsvergadering gedebatteerd. In de stukken wordt uiteengezet wat het college van plan is te gaan doen in 2017.

windmolenstwentekanaalvanuitgoorDe Wollf Energie heeft plannen voor grote windmolens in het buitengebied van Goor zoals in De Meene

Speerpunten zijn naast verduurzaming, de verwijdering van asbestdaken en de afronding van de sanering van de Goorse wijk ’t Gijmink. Daarnaast wil het college door met de huisvesting van vluchtelingen met een status, gespreid over de kernen in de Hof. Ook op het gebied van economische ontwikkeling en arbeidsparticipatie worden plannen gepresenteerd. Financieel wethouder Harry Scholten is vooral tevreden over het feit dat er weer een sluitende programmabegroting kan worden aangeboden. “De begroting 2017 bevat een sluitend meerjarenperspectief. Daar zijn we als college tevreden over. 2017 wordt het laatste volledige jaar van de huidige collegeperiode 2014-2018. En opnieuw wordt het een jaar van handen uit de mouwen en stevig aanpakken.”

HarriescholtenCDA-wethouder Harry Scholten