Twenthe pakt punt in Laren

Twenthe pakte zondagmiddag een punt in de uitwedstrijd tegen één van de topploegen in de derde klasse B. In Laren werd het uiteindelijk 2-2 in de wedstrijd tegen Witkampers. De Goorse Tricolores begonnen uitstekend aan de wedstrijd en zetten druk op het doel van Witkampers. Na een kwartier was Mark Nijland attent bij een misverstand in defensie van de thuisploeg. Hij veroverde de bal in het strafschopgebied rondde prima af: 0-1. Tien minuten later was het gelijk. Witkampers kwam na een lange bal en een goede voorzet op 1-1 en dat was de inleiding naar een fase waarin het sterker werd dan Twenthe dat het lastig had in het resterende deel van de eerste helft.

witkamperstwenthe1Tien minuten na de thee werd het 2-1 door een goed afstandschot en moest Twenthe in de achtervolging. En dat gebeurde ook want de ploeg van trainer Michiel Mensink ging nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker en kreeg een aantal goede kansen. Toch duurde het tot de 88e minuut tot de verdiende gelijkmaker een feit was. Weer was het Mark Nijland die doeltreffend was en ervoor zorgde dat Twenthe niet weer met een katterig gevoel van het veld afstapte zoals vorige week toen op eigen veld nog werd verloren van TKA. Twenthe is nu 12e in derde klasse B met 5 punten uit de tot nu toe 6 gespeelde wedstrijden. Volgende week is Heeten de tegenstander op het eigen kunstgras in Goor. Een belangrijk duel want de Sallanders hebben evenveel punten als Twenthe en bivakkeren ook in de onderste regionen.