GRATIS…GRATIS…GRATIS…

Sporten is ongezond en voetballen in het bijzonder. Alleen al door je op het kunstgrasveld te begeven loop je risico op kanker. De korreltjes die ze op het kunstgras gooien zijn gemaakt van gemalen autobanden en die schijnen volgens onderzoekers kankerverwekkend te zijn. Volgens andere  geleerden is er geen reden tot paniek, maar worden de signalen hierover wel serieus genomen. Ik kan me nog zo´n gevalletje herinneren. Toen ging dat over asbest, wat later de grootste sluipmoordenaar van Goor en omstreken is geworden. Nee, dan kunnen we ons inderdaad beter druk maken over een paar plantjes die iemand zelf thuis kweekt, als medicijn, om het leven een beetje draaglijker te maken. Het verwonderde mij dat veel deelnemers aan de vorige poll op Goorsnieuws tegen thuiskweek waren. Nou ja, even wat anders dan…

namens_niels
Ik hou van gratis en afgelopen weekend kon je je in Goor lekker gratis onderdompelen. Op zaterdag een Goody Bag scoren in het centrum en lekker vol laten mieteren met gratis spullen. Van die prullaria waar je doorgaans geen ene fuck aan hebt, maar dat maakt niet uit. Het is GRATIS, dus aanpakken! Veertig winkeliers en horecagelegenheden deden mee. Nu ken ik alle horecagelegenheden wel zo´n beetje maar ik wist niet dat Goor nog veertig winkeliers had. Veertig dappere waaghalzen. Er was ook een modeshow met een echte catwalk. Dames met hun mobieltje in de aanslag om de voorbij slenterende mannequins op de foto te zetten, zodat ze de creatie niet vergeten en het op internet kunnen bestellen. Met de groeten van Wehkamp…

Ook lekker gratis, voor nop en voor niks was het bezoekje aan het theater zaterdagavond. Ik kon met m´n propvolle Goody Bag zo doorlopen naar ons cultuurhuis voor het bijwonen van een optreden van BaSix. BaSix is een Deense zanggroep met enkel heren op de bühne die een uur geleden nog zo op de catwalk hadden kunnen lopen. Vol verwachting zat ik te wachten op de Deense versie van het nummer Y.M.C.A. van de Village People. Of dat ineens die relnicht van een Gerard Jolink uit een taart sprong of zoiets.

Sinds dat ik bij een voorstelling van Youp van ´t Hek ben geweest, weet ik dat je nooit op de voorste rij moet gaan zitten. Zo nu dus ook niet. Maar het was niet zo druk en daarom moesten we allemaal een beetje dichterbij komen zitten, meer naar voren. Tja, dan krijg je toch een beetje het gevoel wat vergelijkbaar is met het stoppen op de parkeerplaats langs de provinciale weg N347 van Goor naar Enter. Eigenlijk wil je dat liever niet.

Ik kreeg mijn vrienden niet mee naar dit vocale spektakel, waarschijnlijk omdat ze te druk waren met hun Goody Bag vol te tappen bij de plaatselijke kastelein. Wat moet jij nu ook in godsnaam bij een Deens clubje zingende mannen die waarschijnlijk gaan zitten als ze moeten plassen, riepen ze mij toe. Het maakt helemaal niet uit of ik dat leuk vind of niet. Het maakt niet uit of ik die Knäckebröd- vreters kan verstaan of niet. Tijdens de pauze maakt het me ook niet uit dat ik het liefst even wacht totdat ik echt 100% zeker weet dat ik alleen in de toiletruimte ben. Het is GRATIS! Dat maakt wat uit! D´r bij zijn! Je bent een dief van je eigen portemonnee als je niet gaat. Is d´r eens een keer iets gratis…

Namens Niels uut Goor,

een fijne dag.

 

(Volgende week is er vanwege vakantie geen column van Niels)

Gerelateerde berichten

  • Met de Goody Bag door Goor…5 oktober 2016 Met de Goody Bag door Goor… Een bijzondere actie van de Goorse winkeliers, komende zaterdag in het stadshart. Dan worden er zo'n 200 zogenoemde Goody Bags uitgedeeld die goed gevuld kan worden. Dat kan bij circa 40 […]
  • Goody Bag-actie Goor Collectief schot in de roos8 oktober 2016 Goody Bag-actie Goor Collectief schot in de roos Opvallende drukte en een gezellige sfeer in het Goorse stadshart deze middag. Daar bleken de Goody Bag-actie en de modeshows aan te slaan bij het winkelende publiek. Zo'n 200 oranje tassen […]
  • Praten en niks zeggen…29 januari 2019 Praten en niks zeggen… We zijn tegen een Lidl in de Kerkstraat. We zijn tegen zonnepark Waterlanden en enkelen ook tegen het Paasvuur op een mooie nieuwe locatie. Verder hebben we vooral kritiek op harde […]
  • Ouderschapsverlof…13 december 2016 Ouderschapsverlof… Sinds vorige week geniet ik van één dag in de week “ouderschapsverlof”. Ja ja, ik zal jullie voor zijn. Ik ga ook zitten als ik plas, heb een knipmutse nodig, studeer veur old wief en mos […]
  • Betere helft…20 december 2016 Betere helft… Vandaag de laatste virtuele inkt voor een column in het jaar 2016. Nog even en we dompelen onder in champagne, gourmetten, oliebollen, kniepertjes met slagroom en ander hartkleppenvet.  Ik […]