Ooit werd de Regge droog gelegd om ondergronds te gaan…

In het komende jaar wil de stichting Stadsregge Goor flinke stappen maken om de Regge in Goor weer zoveel mogelijk zichtbaar te maken. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens te kijken wanneer het kabbelende riviertje in de bebouwde kom ooit uit het zicht werd onttrokken. Dat gebeurde, volgens de archieven van de stichting Historisch Goor, aan het begin van de jaren ’30. Bijna 90 jaar geleden dus. Hier een foto van de Regge vlak voordat deze ondergronds werd gemaakt. De grote buizen liggen al klaar. Bij deze foto is men bezig om de buizen onder de grond te krijgen. Onderstaande prent geeft een fraai beeld van hoe de Regge ooit langs de Waterstraat liep. Ook daar werd de Batse gehanteerd om de Regge ‘eronder’ te krijgen.

reggewaterstraatoaldgoor

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: De bioscoop in de Stationslaan1 mei 2022 Oald Goor: De bioscoop in de Stationslaan Goor heeft, niet in de laatste plaats door Bert Haanstra, een rijk verleden. "Naar mensen kijken is van alle tijden" is een beroemde uitspraak van de filmmaker die is vereeuwigd op het […]
  • Oald Goor: De Batse 198420 januari 2022 Oald Goor: De Batse 1984 Oud en vertrouwd. Zo voelde het zaterdagmiddag voor veel stamgasten van de Goorse horeca. Zo was het bij diverse caf├ęs druk in het stadshart in deze bijzondere tijd. De redactie van Oald […]
  • Oald Goor: Schaatsen op ‘Oma’s gat’…9 januari 2022 Oald Goor: Schaatsen op ‘Oma’s gat’… Het genoegen om de ijzers onder te binden heeft ons deze winter nog niet mogen smaken en daarom gaan we in de rubriek Oald Goor maar terug naar een moment toen dat wel aan de orde was. We […]
  • Oald Goor: Stadsbranden teisterden Goor…17 oktober 2021 Oald Goor: Stadsbranden teisterden Goor… In de categorie Oald Goor dit keer een passage uit de Canon van Goor die in 2013 werd uitgebracht ter ere van 750 jaar Stad Goor. Daarin valt onder meer te lezen dat het Twentse Haagje […]
  • De Goorse muziektent en Apollo in 1929…25 april 2021 De Goorse muziektent en Apollo in 1929… In de categorie Oald Goor op deze zondag twee prenten van de vermaarde muziektent op de Goorse Schoolfeestweide uit een heel ver verleden. Onderstaande foto is genomen in 1929 ter ere van […]