Ooit werd de Regge droog gelegd om ondergronds te gaan…

In het komende jaar wil de stichting Stadsregge Goor flinke stappen maken om de Regge in Goor weer zoveel mogelijk zichtbaar te maken. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens te kijken wanneer het kabbelende riviertje in de bebouwde kom ooit uit het zicht werd onttrokken. Dat gebeurde, volgens de archieven van de stichting Historisch Goor, aan het begin van de jaren ’30. Bijna 90 jaar geleden dus. Hier een foto van de Regge vlak voordat deze ondergronds werd gemaakt. De grote buizen liggen al klaar. Bij deze foto is men bezig om de buizen onder de grond te krijgen. Onderstaande prent geeft een fraai beeld van hoe de Regge ooit langs de Waterstraat liep. Ook daar werd de Batse gehanteerd om de Regge ‘eronder’ te krijgen.

reggewaterstraatoaldgoor

Gerelateerde berichten

  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]
  • Wandelroute Reggeloop Goor op 16 juli geopend3 april 2017 Wandelroute Reggeloop Goor op 16 juli geopend De zogenoemde Reggeloop Goor, een wandelroute langs de Stadsregge, wordt op vrijdag 16 juni aanstaande officieel geopend. Dat gebeurt door burgemeester Nauta en een afgevaardigde van de […]
  • Twentekanaal viert tachtigste verjaardag1 maart 2016 Twentekanaal viert tachtigste verjaardag Het Twentekanaal is jarig. De waterweg bestaat maar liefst 80 jaar en dat moet gevierd. Deze week staat de regio stil bij de aanleg van het kanaal. En dat doet ook de redactie van Oald […]
  • Goor verdeeld over toeristische waarde Reggeloop24 april 2017 Goor verdeeld over toeristische waarde Reggeloop Gaat de in juni te openen Reggeloop het toerisme in Goor bevorderen ? Dat was de vraag in een poll op deze site en de circa 500 respondenten zijn daarover verdeeld. Van de stemmers denkt […]
  • Regge door het centrum ?14 augustus 2015 Regge door het centrum ? Het is een wens van een aantal Gorenaren die zich op de achtergrond blijven inzetten voor het nog meer zichtbaar maken van De Regge in Goor. Deze groep ijvert voor het meanderen van het […]