Doesgoor wordt plek voor psychische hulp

Er komt bij wijkvoorziening ’t Doesgoor een inloopmogelijkheid waar zogenoemde ‘kwetsbare inwoners’ terecht kunnen en deskundige hulp kunnen krijgen. De inloop richt zich op mensen met psychische problemen, die een laagdrempelige benadering behoeven. Het is de eerste en voorlopig enige voorziening in de Hof van Twente. Voorheen waren cliënten aangewezen op inloopcentra in Hengelo en Enschede. Er komt op drie dagdelen per week een inloopmogelijkheid en Mediant zal zorgen voor het personeel en de inrichting. De pyschische hulp kost jaarlijks zo’n 50.000 euro. Dat bedrag is de gemeente Hof van Twente nu ook kwijt aan de bijdragen in de kosten in andere plaatsen.

psychischehulp1

Gerelateerde berichten

  • Bingo in ’t Doesgoor24 november 2018 Bingo in ’t Doesgoor Bij Wijkvoorziening 't Doesgoor vindt donderdag 29 november wederom een bingo-activiteit plaats. Van 14.00 uur tot en met 16.00 uur is er een seniorenbingo. De vrijwilligers hebben weer  […]
  • Kookvrijwilliger Doesgoor gezocht14 november 2018 Kookvrijwilliger Doesgoor gezocht Wijkvoorziening 't Doesgoor zoekt kookvrijwilligers. Aldaar kun je namelijk elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag aanschuiven voor een maaltijd én om even bij te praten met de […]
  • Geen structurele extra subsidie voor Wijkvoorziening ’t Doesgoor2 juli 2018 Geen structurele extra subsidie voor Wijkvoorziening ’t Doesgoor Wijkvoorziening 't Doesgoor zal het in de toekomst moeten doen met de €70.000 subsidie die jaarlijks door de gemeente Hof van Twente is toegezegd. Dat staat in een brief van het College […]
  • Week tegen eenzaamheid op ’t Doesgoor25 september 2017 Week tegen eenzaamheid op ’t Doesgoor Vandaag start bij wijkvoorziening 't Doesgoor 'De week tegen eenzaamheid'. Een reeks nieuwe activiteiten onder het motto ''Kom Erbij'' voor jong en oud. De ouderenvereniging Goor begint […]
  • Open Dag Wijkvoorziening Doesgoor met opening Jeu de Boulesbanen20 september 2017 Open Dag Wijkvoorziening Doesgoor met opening Jeu de Boulesbanen BSO Villa Sportief organiseert zaterdag samen met Wijkvoorziening ’t Doesgoor haar open dag van 10.30 tot 12.30 uur. Naast een informatiemarkt zijn er allerhande kinderactiviteiten. […]