De Wolff dient windmolenplan officieel in, Tegenwind in actie

Het zat er al enige tijd aan te komen maar nu is het officieel. De Wolff Windenergie uit Heerenveen heeft het plan om in totaal 14 windmolens te realiseren in het buitengebied van Goor, ingediend bij de gemeente Hof van Twente. Die gaat het plan nu beoordelen en uiteindelijk zal het college erover in debat gaan met de gemeenteraad. Intussen komt er steeds meer weerstand tegen de drie geplande windmolen-projecten langs het Twentekanaal, in het buurtschap Elsen tussen Goor en Rijssen en in het gebied langs De Schipbeek. De actiegroep Tegenwind heeft inmiddels het levenslicht gezien en daarin roeren zich ook steeds meer inwoners van Goor die, met name aan de westkant, ook bang zijn voor overlast van de windturbines. Binnenkort meer over de nieuwe actiegroep die binnenkort online gaat en ook een tegengeluid zal laten horen in de eerstvolgende raasds-vergadering op 25 oktober aanstaande.

tegenwindlogoliggend

Gerelateerde berichten

  • Windmolenplannen buitengebied van de baan24 november 2016 Windmolenplannen buitengebied van de baan De plannen van de Friese energiegigant Wolff om 14 windmolens te plaatsen in het buitengebied van Goor zijn van de baan. In een persbijeenkomst, vanmiddag in het gemeentehuis, werd dat […]
  • 1750 warmtefoto’s van huizen in de komende dagen27 januari 2022 1750 warmtefoto’s van huizen in de komende dagen In de komende avonden en nachten worden er in Goor en de andere kernen in de Hof van Twente maar liefst 1750 warmtefoto’s gemaakt. Hiervoor gaan 5 duo’s op pad van het bedrijf Sobolt. De […]
  • Woningen in de Hof redelijk zuinig met energie12 februari 2021 Woningen in de Hof redelijk zuinig met energie Woningen in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente hebben een gemiddeld energieverbruik. Dat blijkt uit onderzoek van de experts van de website www.energielabelprijzen.nl dat de […]
  • De Wolff wil onafhankelijk draagvlakonderzoek windmolens12 januari 2017 De Wolff wil onafhankelijk draagvlakonderzoek windmolens De Wolff Windenergie legt zich niet zonder meer neer bij de beslissing van de gemeente Hof van Twente om, na veel protesten, een streep te zetten door de plannen voor drie windmolenparken […]
  • Raedthuys ziet af van windmolenplannen in buitengebied27 oktober 2016 Raedthuys ziet af van windmolenplannen in buitengebied Readthuys Energie ziet af van de plannen om vier windmolens te plaatsen in het buitengebied van Goor. De Enschedese projectontwikkelaar onderzocht de mogelijkheden voor een windpark net […]