Goorse kinderen in de ban van de brandweer…

Het was een heerlijke middag voor een groot aantal Goorse kinderen, in en buiten De Reggehof. Zij genoten allereerst van een enerverende voorstelling van Brandweerman Sam en konden daarna ook zelf ervaren hoe het is om bij de brandweer te zijn. De Goorse brandweerlieden trakteerden de jongste jeugd op een prachtig toetje door op het Schoolfeestplein voor het theater de kinderen uit te nodigen in een echte brandweerwagen en te ervaren hoe het is om de brandspuit te hanteren. De Goorse brandbestrijders deden dat niet alleen met het doel om de kinderen te vermaken. Zij presenteren zich ook nadrukkelijk in de zoektocht naar mensen die zich willen aansluiten als vrijwilliger.

kinderennabrandweersam1(Foto’s: Kevin Schluter, Bert Eeftink en Ruut te Velthuis)

 

Gerelateerde berichten

  • Goorse brandweer rukt 106 keer uit in 201611 januari 2017 Goorse brandweer rukt 106 keer uit in 2016 De Goorse brandweerlieden zijn in het vorige jaar in totaal 106 keer in actie gekomen. Vandaag is het jaarbericht van de Brandweer Twente online gepubliceerd en daarin valt te zien dat er […]
  • Purper, Brandweerman Sam en een muzikaal onthaal14 oktober 2016 Purper, Brandweerman Sam en een muzikaal onthaal De agenda voor het komende weekeinde in het Goorse puilt weer aardig uit. Met name bij De Reggehof is de bezettingsgraad voor het weekeinde op topniveau. Vanavond wordt het grote podium […]
  • Brandweer steelt graden uit de Tent…22 juni 2017 Brandweer steelt graden uit de Tent… De Goorse brandweerlieden zijn vandaag in de weer om met grote brandspuiten de Schoolfeesttent nat te houden. Het kan vandaag door de verzengende hitte, drukkend warm worden en daarom […]
  • Schoorsteenbrand aan Oude Postweg12 december 2016 Schoorsteenbrand aan Oude Postweg De Goorse brandweer werd net na het middaguur gealarmeerd door een schoorsteenbrand aan de Oude Postweg net buiten de bebouwde kom van Goor. Er werden ook andere korpsen ingeschakeld omdat […]
  • Jubileumvoorstelling Jeugdcircus Caroly5 november 2014 Jubileumvoorstelling Jeugdcircus Caroly Na de spectaculaire show Caroly Toones in 2013 komt Jeugdcircus Caroly deze maand weer terug in theater De Reggehof. Een speciale editie dit jaar, want Caroly bestaat vijftien jaar. Voor […]