Biesemaat weer trefzeker voor winnend Hector

Vorige week greep hij al zijn kans in de basis-elf van Hector door twee goals te maken in de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen TVO. In het thuisduel tegen Rietmolen herhaalde Rick Biesemaat dat kunststukje door Hector op het goede spoor te zetten met twee treffers in het duel tegen Rietmolen. De groen-witten wonnen met 3-1 en klimmen daardoor naar de vierde plek op de ranglijst in de vierde klasse B. Alle goals vielen na rust op sportpark ’t Doesgoor waar Hector voor rust al een dozijn kansen miste om het duel voortijdig in het slot te gooien. Met name spits Marinus Wolters kreeg een aantal goede mogelijkheden op de openingstreffer in het eerste bedrijf. Daarin werd overigens Rietmolen-trainer Peter Groot Kormelink van de bank gestuurd door scheidsrechter Lansink na aanmerkingen op de arbitrage.

hectorrietmolen8

In de tweede helft was het al snel wel raak voor Hector. Een mooie dieptepass van Cristian Haverslag bereikte Rick Biesemaat die koel afrondde en de 1-0 aantekende. Vijf minuten maakte hij zijn tweede van de middag door en bal, die via Marinus Wolters en de paal het veld weer instuiterde, binnen te schieten. Biesemaat stond ook aan de basis van de derde treffer. Hij werd in het 16-metergebied onderuit getrokken en kreeg een terechte strafschop toegekend. Die liet hij over aan spits Marinus Wolters die geen fout maakte en vanaf elf meter het duel besliste. Wolters kocht een paar minuten later opnieuw aanleggen vanaf de stip na hands in het strafschopgebied maar raakte de paal. Tien minuten voor tijd moest Rietmolen-verdediger Dennis Hermelink voortijdig naar de kant na zijn tweede gele kaart van de middag. Ondanks de ondertalsituatie kwam de promovendus uit de gemeente Berkelland wel tot scoren. Wouter Lansink kopte binnen en bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 3-1.