Grote nederlaag GFC na rode kaart ten Zende

Een middag om gauw te vergeten voor iedereen die GFC een warm hart toe draagt. De rood zwarten gingen vanmiddag in Glanerbrug met maar liefst 9-1 onderuit tegen Avanti Wilskracht. Inleiding tot de oorwassing was een rode kaart voor sterkhouder René ten Zende die na een half uur kon inrukken na een overtreding die volgens vriend en vijand ook met geel bestraft had kunnen worden. “Geel was terecht; want ik maakte een naar mijn mening nuttige overtreding in een 5 tegen 3 situatie tijdens een aanval van Avanti. Daar krijg je normaal geel voor, maar hij trok direct rood. Heel zuur dit,” aldus de ervaren verdediger die enkele weken geleden zijn rentree maakte in de hoofdmacht van de rood-zwarten.

avantgfc1

Voor de rode kaart deed GFC het nog goed op het kunstgras in Glanerbrug. Na tien minuten kwam de ploeg van trainer Romano Lammertink wel op achterstand maar die achterstand werd te niet gedaan door een doelpunt van Tim Wassink op aangeven van René ten Zende: 1-1. GFC kreeg nog een goede kans op de 1-2 via Joran Krabbenbos maar de goal viel even later aan de andere kant. Bij 2-1 voor de thuisploeg kreeg Ten Zende de eerder genoemde rode kaart.

avantigfc2

Daarna brak er iets in de Goorse ploeg en nog voor rust werd het 3-1 voor de elf van Avanti tegen de tien van GFC. Die klap kwam GFC in de tweede helft niet te boven en kwam de Glanerbrugger doelpuntenmachine goed op gang. Na drie minuten viel de 4-1 en onder aanvoering van Mirco Weustink (ex-topamateur bij HSC ’21) werden de Goorse voetballers van het kastje naar de muur gestuurd en liep Avanti uit naar maar liefst 9-1.

avantigfc3

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat een Goorse ploeg als kannonvoer dient voor de technisch vaardige voetballers van Avanti. Hector werd eerder dit seizoen met 8-1 afgedroogd in Glanerbrug.