Petities stromen binnen bij TEGENWIND

Hoewel de gemeente nu vol trots naar buiten uitdraagt dat het drie principeverzoeken heeft ontvangen van de initiatiefnemers van duurzame energie, neemt onder de bevolking de afkeer tegen de windmolens flink toe. De actiegroep heeft zich verenigd en de petities worden massaal ondertekend op de site, die al veelvuldig wordt bezocht nu deze net is gelanceerd. Met name de Goorsen aan de westkant vrezen overlast. De windmolens bij het Twentekanaal, zes in totaal, zouden 200 meter moeten worden. Wethouder Meulenkamp reageert vooralsnog nog rustig op de onrust in het Twentse Haagje.

tegenwind

In een persverklaring laat hij weten zorgvuldig te zullen luisteren naar alle kritieken. “Het is ons bekend dat er omwonenden zijn die weerstand hebben tegen de plannen voor deze windturbines. We zullen de komende tijd gebruiken om de meningen en belangen zorgvuldig te inventariseren en tegen elkaar af te wegen.”

Volgende week zullen de actievoerders zich roeren tijdens de raadsvergadering. Er zullen onder meer spandoeken te zien zijn op de publieke tribune.