Alleen de melkboer….

De Hengevelderstraat is vandaag afgesloten voor alle verkeer. De populaire doorgangsweg naar de Molenstraat wordt heringericht. Reden voor de redactie van Oald Goor om af te dalen naar de episode dat er nauwelijks verkeer door de Hengevelderstraat trok. Op onderstaande prent trekt de melkboer met paard en wagen door de straat voor de verfwinkel van Horstink; een prachtig beeld uit de eerste helft van de vorige eeuw. 

hengevelderstraat 

Gerelateerde berichten

  • ’n Möll’nbelt…2 juni 2015 ’n Möll’nbelt… 'Van vrögger is ter weinig meer oaver'. We horen het de oudere Gorenaren vaak zeggen en gelijk hebben ze. Het Twentse Haagje is op veel plekken enorm veranderd in de loop der jaren. Dat […]
  • Molenstraat in de vorige eeuw…1 oktober 2016 Molenstraat in de vorige eeuw… Het is een rustiek en klassiek straatbeeld dat alleen de ouderen uit 't Twentse Haagje kennen. Op onderstaande prent ziet u het straatbeeld van de Molenstraat aan het begin van de vorige […]
  • Vredesconcert tijdens Houtkamp19 november 2015 Vredesconcert tijdens Houtkamp In deze surrealistische episode van terreur en angst is het op gezette tijden best prettig om even terug te kijken op een vredig tijdsbeeld. Neem onderstaande prent uit de vorige eeuw. […]
  • Prachtig verjaardagscadeau voor Wim Burggraaff2 december 2019 Prachtig verjaardagscadeau voor Wim Burggraaff Hij werd zaterdag 85 jaar en kreeg een dag later een onvergetelijk cadeau. De zieke Wim Burggraaff werd door de Wensambulance opgehaald bij de Wheehof om een wedstrijd te bezoeken van […]
  • Het groene hart van Goor…29 augustus 2018 Het groene hart van Goor… Een rondgang door het centrum van Goor deed de redactie van Oald Goor doen afdalen naar medio jaren tachtig. Toen het Sterplein nog geen futuristische klok had en nog groen kleurde. Op […]