Strijd om visvijver laait weer op

Een grote bouwlamp vanuit de tuin van omwonende Goorhuis leidde gisteravond een nieuwe episode in, in de strijd om de retentie-vijver aan de Kloosterlaan. Daar is op zijn verzoek een verbod ingesteld op het vissen in de avond- en nacht maar daarmee is de rest van de buurt het absoluut niet eens. Gisteravond werden twee jonge vissers in de ‘schijnwerpers’ gezet die ook door de gealarmeerde politie werden gesommeerd om te vertrekken op verzoek van Goorhuis. De overige buurtbewoners willen nu duidelijkheid. Zij vinden dat de vijver juist gebruikt moet worden om te vissen, te varen en indien mogelijk, om op te schaatsen. Er zijn al een berg handtekeningen ingeleverd op het gemeentehuis waar de initiatiefnemer daartoe, Paul Reef, ook al een gesprek had met burgemeester Nauta. “Zij toonde destijds begrip en wilde de zaak opnieuw bekijken, maar tot op heden is het stil.” aldus Reef die inmiddels opnieuw een brief heeft gestuurd naar de burgemeester waarin om opheldering wordt gevraagd. 

visvijverbouwlamp1Een bouwlamp gericht op de vissers aan de retentievijver aan de Kloosterlaan

Gerelateerde berichten