Grotesk protest tegen windmolens

Het was al vroeg druk vanavond voor het Goorse gemeentehuis waar zich rond zeven uur zo’n 120 mensen verzamelden om te protesteren tegen de mogelijke komst van 14 windturbines in het buitengebied van Goor. De demonstranten toonden diverse spandoeken en borden met teksten als ‘Windmolens nee, die horen op zee’, ‘Groene energie ok, windmolens weg ermee’ én ‘Lelijk vergist, weg toerist’. Aan het begin van de raadsvergadering waren er zeven insprekers die een duidelijke tegenstem lieten horen. Onder hen ook Gorenaar Marcel Janssen die onder meer stelde dat de windmolens het toerisme de nek om zouden draaien. Opvallend was de laatste spreekster die wél voor de komst van de windturbines pleitte. De Goorse Marianne Hutten gaf aan dat duurzame energie én dus ook windmolens noodzakelijk zijn, zeker ook voor de volgende generaties. “Ik spreek hier als moeder en ik maak me hierover enorm veel zorgen” aldus Hutten.

windmolensbordennnee1Het bleef bij het protest en de insprekers. Het raadsdebat over windmolens stond verder niet op de agenda en zal later plaats vinden. Vlak voor de vergadering kwamen het CDA en de VVD wel met een gezamenlijk statement waarin duidelijk werd gemaakt dat deze partijen de komst van windmolens toejuichen maar dan wel verspreid over de gemeente en maximaal zeven in getal.

windmolensbordennnee4

Gerelateerde berichten