Motie voor legale wietteelt volgens Nauta niet uitvoerbaar

De motie van de  lokale PvdA en de VVD om particuliere wietteelt voor medicinaal gebruik in de gemeente Hof van Twente toe te staan is vannacht met algemene stemmen aangenomen maar is volgens burgemeester Nauta niet direct uitvoerbaar. Volgens de burgemeester staat de wetgeving legale teelt simpelweg niet toe en is het zaak dat de Tweede Kamer zich hier over gaat buigen. Ze zegde wel toe om met de motie naar de verantwoordelijke minister te gaan.  De gemeenteraad geeft met het aannemen van de motie gehoor aan de oproep van Gorenaar Bart Hissink die eerder in de raadszaal een pleidooi hield voor legalisering.

hissinkraad1Bart Hissink pleitte eind september in de gemeenteraad voor legalisering van cannabisteelt

Hij heeft NAH na een rallycrash en zegt enorm veel baat te hebben bij het gebruik van de cannabis. Volgens Hissink zijn er nog veel meer mensen in Goor en omgeving die wiet als medicijn goed kunnen gebruiken. Over de opmerking van burgemeester Nauta dat de motie niet direct uitvoerbaar is, is hij duidelijk. “Dit is een duidelijk signaal waarmee ze naar de landelijke politiek moet. Ik heb eigenlijk ook veel liever dat dit landelijk geregeld wordt. Iedereen is het erover eens dat dit gelegaliseerd moet worden. Na Tilburg is nu ook onze gemeente overstag en dat is een stap in de goede richting.”

Gerelateerde berichten

  • Cannabisdiscussie in gemeenteraadsvergadering14 februari 2017 Cannabisdiscussie in gemeenteraadsvergadering "Het kon wel eens een historische dag worden" zegt Bart Hissink. De NAH-patient is hét boegbeeld van de groep mensen die cannabisteelt voor medicinaal gebruik gelegaliseerd wil zien. […]
  • Goor verdeeld over Cannabisteelt7 oktober 2016 Goor verdeeld over Cannabisteelt De gemeente Hof van Twente wil Gorenaar Bart Hissink steunen in zijn strijd om de teelt van cannabis voor medicinaal gebruik te legaliseren. Hissink hoopt uiteindelijk dat wietteelt […]
  • Raad en college landelijk op de bres voor medicinale wietteelt15 februari 2017 Raad en college landelijk op de bres voor medicinale wietteelt Het college van burgemeester en wethouders gaan samen met alle raadsleden een landelijke lobby voeren om ervoor te zorgen dat het kweken van cannabis voor medicinaal gebruik wordt […]
  • Bart Hissink vecht nu voor lokaal gebruik Cannabis21 september 2016 Bart Hissink vecht nu voor lokaal gebruik Cannabis Hij is bezig aan een eeuwig durende strijd om het telen en het gebruik van Cannabis uit de illegaliteit te halen en nu probeert hij de politiek in zijn eigen gemeente te overtuigen. […]
  • Hissink roept op tot steun in raadsvergadering24 januari 2017 Hissink roept op tot steun in raadsvergadering Gorenaar Bart Hissink hoopt op veel medestanders vanavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Hof van Twente, vanavond in het Goorse gemeentehuis. Daarin komt de raadsbrief aan de […]