Motie voor legale wietteelt volgens Nauta niet uitvoerbaar

De motie van de  lokale PvdA en de VVD om particuliere wietteelt voor medicinaal gebruik in de gemeente Hof van Twente toe te staan is vannacht met algemene stemmen aangenomen maar is volgens burgemeester Nauta niet direct uitvoerbaar. Volgens de burgemeester staat de wetgeving legale teelt simpelweg niet toe en is het zaak dat de Tweede Kamer zich hier over gaat buigen. Ze zegde wel toe om met de motie naar de verantwoordelijke minister te gaan.  De gemeenteraad geeft met het aannemen van de motie gehoor aan de oproep van Gorenaar Bart Hissink die eerder in de raadszaal een pleidooi hield voor legalisering.

hissinkraad1Bart Hissink pleitte eind september in de gemeenteraad voor legalisering van cannabisteelt

Hij heeft NAH na een rallycrash en zegt enorm veel baat te hebben bij het gebruik van de cannabis. Volgens Hissink zijn er nog veel meer mensen in Goor en omgeving die wiet als medicijn goed kunnen gebruiken. Over de opmerking van burgemeester Nauta dat de motie niet direct uitvoerbaar is, is hij duidelijk. “Dit is een duidelijk signaal waarmee ze naar de landelijke politiek moet. Ik heb eigenlijk ook veel liever dat dit landelijk geregeld wordt. Iedereen is het erover eens dat dit gelegaliseerd moet worden. Na Tilburg is nu ook onze gemeente overstag en dat is een stap in de goede richting.”