Viverion verlaagt huren voor lage inkomensgroepen

Woningbouwcoöperatie Viverion gaat de huren van huishoudens met lage inkomens verlagen. Viverion heeft dit jaar de voorwaarden aangepast en zal voor sociale huurwoningen niet meer van 68% van de maximale huurprijs vragen. Bestaande huurcontracten worden per 1 januari aangepast. Viverion zegt in totaal de huren van 1.000 woningen te verlagen. Een aanzienlijk deel van de woningen die Viverion in portefeuille heeft staat in Goor. De huurders die voor verlaging in aanmerking komen, hebben inmiddels een brief gehad waarin om inkomensgegevens wordt gevraagd. Gezinnen die gezamenlijk niet meer dan € 34.911,- verdienen komen in aanmerking voor een verlaging van de huurprijs. Viverion zegt in een persbericht ‘er vooral te willen zijn voor mensen met een beperkt inkomen’.

viverion1

Gerelateerde berichten

  • Mensen met middeninkomens kunnen nu ook een huis huren19 december 2018 Mensen met middeninkomens kunnen nu ook een huis huren Woonzorgcoöperatie Viverion gaat tien procent van de beschikbare huurwoningen in Goor vrij maken voor mensen met zogenoemde middeninkomens. Het gaat daarbij om huishoudens die een salaris […]
  • Afsluitende deel sanering Gijmink valt 3 miljoen duurder uit13 april 2020 Afsluitende deel sanering Gijmink valt 3 miljoen duurder uit De kosten ven het laatste deel van de Goorse wijk 't Gijmink zijn 3 miljoen hoger uitgevallen dan aanvankelijk begroot. De totale projectkosten bedroegen € 45,5 miljoen. Er is besloten om […]
  • SP-verzoek om huren niet te verhogen, afgewezen15 juli 2020 SP-verzoek om huren niet te verhogen, afgewezen De SP-fractie in de gemeenteraad van Hof van Twente heeft er bij de woningcorporatie Viverion op aangedrongen om dit jaar af te zien van de jaarlijkse huurverhoging. Dit door de […]
  • Viverion overweegt sluiting in Goor18 december 2015 Viverion overweegt sluiting in Goor Woning-coörporatie Viverion overweegt het kantoor in Goor te sluiten. Het bezoek aan het kantoor aan de Rozenstraat neemt af omdat veel zaken op een andere wijze kunnen worden afgehandeld. […]
  • PvdA wil lagere huren5 oktober 2015 PvdA wil lagere huren De lokale PvdA-fractie zal morgenavond in de raadsvergadering vragen stellen over de berekening van woningwetwoningen in Goor en omgeving. Doordat een nieuw puntenstelsel voor de […]