De negende zwemtaart van Hennie Alink…

Hij is met zijn bijna zeventig lentes al op leeftijd maar zo voelt hij zich allerminst. De Goorse zwemgoeroe Hennie Alink blijft onverdroten doorgaan met het opleiden van zwemtalenten uit Goor en omgeving. Eerder bracht hij vanuit zwembad De Whee menig topzwemster naar de internationale top, nu doet hij dat bij ZPC De Hof. Met zijn eigen ‘self-made’ methodes- en aanmoedigingsprijzen. Zo begon hij jaren geleden al met het uitdelen van slagroomtaarten aan die pupillen die erin slaagden om onder de minuut te duiken op de 100 meter vrije slag. Deze week kon hij, met gepaste trots, zijn negende taart afgeven. Dit keer aan de Goorse Elisa Haverkate die, na veel trainen, een tijd van 59.82 wist te noteren

alinkenhaverkate

Haverkate schaart zich daarbij in een illuster gezelschap van zwemsters die onder Alink groot zijn geworden. De vorige acht taarten gingen namelijk naar Ilse Kevelham, Hinkelien Schreuder, Rieneke Schinkel, Marina Scheepbouwer, Marja Boensma, Marleen Veldhuis, Kelly ter Doest en Sterre Mooiweer. Schreuder en Veldhuis verwierven daarvan in hun actieve carrière diverse Olympische- en wereldtitels. Wellicht is deze negende taart ook de inleiding naar meer groots zwemsucces. Dit keer voor de 14-jarige Elisa Haverkate die in maart ook al de Hennie Alink-bokaal kreeg bij ZPC De Hof als aanstormend talent.

haverkatelisa

Hennie Alink, die ook triatleten begeleidt, is inmiddels in het nieuwe zwembad De Vijf Heuvels, weer gestart met onderwateropnames en de zogenoemde ‘Meetstraat’ waarvan hij ook in het verleden al gebruik maakte. Toen nog met de stichting TOP, samen met de trainer van de Dinkel uit Denekamp, Jeroen Rademaker. Deze zorgt voor lactaatmetingen, snelheidsmetingen en fysieke metingen van de zwemmers en zwemsters van ZPC De Hof.

henniealink1

Gerelateerde berichten

  • Afscheid van een zwemicoon…7 juli 2019 Afscheid van een zwemicoon… Duizenden uren bracht hij door in het voormalige zwembad De Whee waar hij grote talenten naar de nationale en internationale top zoals Hinkelien Schreuder en Marleen Veldhuis. Trainer […]
  • Elisa Haverkate pakt twee Overijsselse zwemtitels9 januari 2017 Elisa Haverkate pakt twee Overijsselse zwemtitels Het Goorse zwemtalent Elisa Haverkate is dit weekeinde op twee afstanden Overijssels Kampioen geworden in haar leeftijdsklasse. Het 14-jarige toptalent zegevierde tijdens de […]
  • Derking benoemd tot ere-official KNZB7 maart 2016 Derking benoemd tot ere-official KNZB Gorenaar Henk Derking is door de Nederlandse Zwembond KNZB benoemd tot ere-official. De vrijwilliger van Zwem en Poloclub De Hof zette zich ruim 35 jaar in voor De Whee die enkele jaren […]
  • Acht medailles voor ‘olympische’ zwemmers De Hof11 juni 2018 Acht medailles voor ‘olympische’ zwemmers De Hof De Goorse zwemmers van ZPC De Hof presteerden dit weekeinde uitstekend tijdens de 'Special Olympics', een groots toernooi met alle takken van sport voor mensen met een verstandelijke […]
  • Weer Overijssels zwemsucces voor Haverkate en ten Dam16 januari 2017 Weer Overijssels zwemsucces voor Haverkate en ten Dam Elisa Haverkate heeft haar vorm ook in het tweede weekend van het Overijssels kampioenschap zwemmen vast weten te houden. De jonge Goorse won in haar categorie goud op de 100 meter vrije […]