De negende zwemtaart van Hennie Alink…

Hij is met zijn bijna zeventig lentes al op leeftijd maar zo voelt hij zich allerminst. De Goorse zwemgoeroe Hennie Alink blijft onverdroten doorgaan met het opleiden van zwemtalenten uit Goor en omgeving. Eerder bracht hij vanuit zwembad De Whee menig topzwemster naar de internationale top, nu doet hij dat bij ZPC De Hof. Met zijn eigen ‘self-made’ methodes- en aanmoedigingsprijzen. Zo begon hij jaren geleden al met het uitdelen van slagroomtaarten aan die pupillen die erin slaagden om onder de minuut te duiken op de 100 meter vrije slag. Deze week kon hij, met gepaste trots, zijn negende taart afgeven. Dit keer aan de Goorse Elisa Haverkate die, na veel trainen, een tijd van 59.82 wist te noteren

alinkenhaverkate

Haverkate schaart zich daarbij in een illuster gezelschap van zwemsters die onder Alink groot zijn geworden. De vorige acht taarten gingen namelijk naar Ilse Kevelham, Hinkelien Schreuder, Rieneke Schinkel, Marina Scheepbouwer, Marja Boensma, Marleen Veldhuis, Kelly ter Doest en Sterre Mooiweer. Schreuder en Veldhuis verwierven daarvan in hun actieve carrière diverse Olympische- en wereldtitels. Wellicht is deze negende taart ook de inleiding naar meer groots zwemsucces. Dit keer voor de 14-jarige Elisa Haverkate die in maart ook al de Hennie Alink-bokaal kreeg bij ZPC De Hof als aanstormend talent.

haverkatelisa

Hennie Alink, die ook triatleten begeleidt, is inmiddels in het nieuwe zwembad De Vijf Heuvels, weer gestart met onderwateropnames en de zogenoemde ‘Meetstraat’ waarvan hij ook in het verleden al gebruik maakte. Toen nog met de stichting TOP, samen met de trainer van de Dinkel uit Denekamp, Jeroen Rademaker. Deze zorgt voor lactaatmetingen, snelheidsmetingen en fysieke metingen van de zwemmers en zwemsters van ZPC De Hof.

henniealink1