Rood Zwart te sterk voor GFC

GFC heeft zondag de derde nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van trainer Benno van Weersel ging met 2-0 onderuit bij Rood Zwart uit Delden. De Goorse rood-zwarten begonnen nog wel goed aan de hofderby, maar vielen daarna ver weg. Twee doelpunten van Vincent Kenkhuis velden het vonnis over de Goorse formatie. Door de nederlaag blijft GFC steken op zeven punten. De ploeg staat nu achtste.

 

Rood Zwart, dat nog kans maakt op een periode titel, begon niet goed aan de wedstrijd. GFC maakte het de gastheer uit Delden lastig en kreeg ook goede kansen. Simon Ruumpol, teruggekeerd van een blessure, kreeg een grote mogelijkheid, maar hij was nog niet helemaal scherp. Ook Jesse Overbeek kreeg een kans. GFC bleef nadien dominant, maar sprong slordig om met de geboden ruimtes. Simon Ruumpol probeerde daarom vanaf de middenlijn de Deldense doelman te verrassen, maar die poging mislukte. Rood Zwart kwam uit het niets op voorsprong. Vincent Kenkhuis werd na een afgeslagen hoekschop niets in de weg gelegd en hij schoot beheerst binnen en daarmee de 1-0 op het scorebord. Dat betekende ook de ruststand.

Na de hervatting kwam de thuisploeg beter uit de kleedkamer. Vanwege de invallende duisternis werd de kunstlichtinstallatie ontstoken en dat zorgde voor nieuw elan bij de gastheer. GFC stond eigenlijk continu onder druk. Kansen wist de ploeg niet meer te creeëren.

Trainer Benno van Weersel bracht Kerim Ilbay, Erwin Klok en Ruud Jacobi nog wel in. Maar ook zij konden niet voor de wending zorgen. Sterker nog de thuisploeg kwam na de vele gemiste kansen toch op 2-0. Het was opnieuw Vincent Kenkhuis die erg makkelijk en bekwaam een fraaie aanval wist af te ronden. In de slotminuten was het doelman Letteboer die de schade beperkt kon houden en de eindstand op 2-0 hield.

Volgende week speelt GFC een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Losser.