Henk Dikkers vindt Goorse ambulance in Egypte

Hij was zeer verrast toen hij aankwam in Egypte om daar zijn werk als operatie-assistent te doen via ZGT Overzee. Gorenaar Henk Dikkers ontwaardde in Qena, ten Oosten van Luxor, een ambulance die in de jaren tachtig en negentig dienst deed in Goor en omgeving. “Het blijkt dat deze Rode Kruis-ambulance aan het einde van jaren ’90 is overgenomen door AAD Oost die de auto later schonk aan het ziekenhuis hier.” Dikkers, die vandaag terugkeert, is in Zuid Egypte met de bekende cardioloog dr. Salah Saïd, Egyptenaar en al jaren werkzaam in de Twentse ziekenhuizen. Met ZGT Overzee helpt hij mee aan het verbeteren van de gezondheidszorg in derde wereldlanden.

dikkersambulance1Henk Dikkers bij de oude ambulance in Qena

Gerelateerde berichten

  • ZGT wil weg uit Goor12 januari 2018 ZGT wil weg uit Goor De Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) is van plan om te vertrekken uit Goor. Dat schrijft de regionale krant TC/Tubantia. Het ZGT wil de buitenpoliklinieken die het in Goor én Nijverdal heeft, […]
  • Goorse wegen glad, meisje raakt gewond21 januari 2016 Goorse wegen glad, meisje raakt gewond Het was op veel plaatsen in Goor spiegelglad gisteravond. Veel wegen, met name in de woonwijken waar niet preventief gestrooid is, werden geteisterd door opvriezing. Op de Hogenkamp raakte […]
  • Geen spoedeisende hulp meer in Hengelo24 januari 2018 Geen spoedeisende hulp meer in Hengelo Gorenaren die spoedeisende medische hulp nodig hebben kunnen daarvoor vanaf 1 april aanstaande niet meer terecht in Hengelo. Patiënten die acuut hulp nodig hebben moeten dan allemaal naar […]
  • Vrouw op scooter knalt tegen fietser31 mei 2016 Vrouw op scooter knalt tegen fietser Bij een botsing tussen een fietser en een scooter is vanmiddag een vrouw gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde op het fietspad, even nabij De Smulposte. Langs de Rijksweg bij Ambt […]
  • Auto over de kop op weg van Goor naar Enter15 juli 2016 Auto over de kop op weg van Goor naar Enter Op de Goorseweg tussen Goor en Enter is aan het begin van de middag een auto over de kop geslagen. Een automobiliste verloor om nog onbekende redenen de macht over het stuur en kwam in […]