Nieuwe hardloopwedstrijd aan rand van Goor

Op initiatief van de 17-jarige Susan Wouda wordt op zaterdag 28 januari een nieuwe hardloopwedstrijd georganiseerd aan de rand van Goor. In het kader van een profielwerkstuk voor school heeft ze in samenwerking met AV Goor ’75 de Herikerbergloop in het leven geroepen. De wedstrijd kent op de genoemde datum twee afstanden voor volwassenen, de 5 en 10 kilometer. Ook zijn er twee jeugdlopen. De inschrijving is al geopend.

susanwoudaSusan Wouda

Wouda, zelf een talentvolle Goorse atlete, organiseert de loop vanuit een mooie gedachte. Alle opbrengsten gaan namelijk naar het goede doel, de Stichting Opkikker. Op 28 januari is de start en finish bij Camping Bergzicht aan de Twikkelerweg. Startnummers ophalen en na-inschrijven kan bij restaurant Wooods. Om 13.00 uur start de jeugd tot en met twaalf jaar voor een loop over 1 kilometer. Een kwartier later volgt de 2,5 kilometer lange wedstrijd voor jeugd tot en met zestien jaar. De 5 en 10 kilometer starten tegelijk, om 13.45 uur.

Het is niet de eerste keer dat het gebied het decor is voor een hardloopwedstrijd. Trimgroep De Kariboes organiseerde in het verleden jaarlijks de Kariboe Cross. Die loop ging een aantal jaren geleden echter te ziele doordat steeds minder lopers de moeite namen om deel te nemen.