Dapper…

Heerlijk! De Sinterklaas-tijd komt er weer aan en dat staat de laatste jaren synoniem voor  verkneukelen aan allerlei onzinnig gebrabbel van voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Het is zeer vermakelijk en je kunt je avond goed vol krijgen met het lezen van reacties over dit nationale drama. Nootjes erbij, drankje, muziekje op de achtergrond…net een soap. Wat een bagger komt hierover voorbij en wat een hersenloze argumenten zijn er te lezen van beide ‘kampen’.

namens_nielsOm heel eerlijk te zijn, maakt het mij persoonlijk geen bal uit of Piet nu bruin, zwart of geel met een paars randje is. Het gaat erom wat mijn dochter en alle andere kindjes leuk vinden. Pepernoten, het verhaal de spanning en natuurlijk de cadeaus, daar gaat het om. Ik heb jaren voor Piet gespeeld en in één geval een keer m’n zwarte panty vergeten aan te trekken. Zwarte Piet met witte benen. De kinderen zagen het niet eens! Hun ouders wel…en dat is nu juist het probleem.

Volwassenen, bemoei je er gewoon eens niet mee. Bemoei je je ook met andere kinderspelletjes? En dan de reacties van mensen uit de politiek. Houd je toch verre van deze non-discussie denk ik dan. Ga iets nuttigs doen! Neem bijvoorbeeld Lodewijk Asscher nu eens. Hij doet uitspraken waarmee hij zich op social media namen op de hals haalt als “landverrader” en “cultuurbarbaar”. Je slaat dan, als serieus politicus, de plank volledig mis en je bombardeert jezelf tot Neerlands Ziele-Piet. Hij vond het “een dapper besluit” van RTL4 om geen Zwarte Pieten meer te laten zien op die zender. Nou ja, je nu in ieder wel geval zeker welke richting het op gaat als je straks op zijn club  gaat stemmen. Dan moet je inderdaad wel héél dapper zijn!

Ook dapper is de bekendmaking, van twee partijen in onze Hof, dat ze instemmen met het plaatsen van die verschrikkelijke windmolens. Ook hier betogingen met argumenten op demonstratieborden. Leuzen als: “Lelijk vergist…weg toerist”, “Windmolens nee…die horen op zee” en nog meer van die slechte rijmpjes. “Wie wind zaait, zal storm oogsten”, vond ik dan wel weer grappig. Laten we eerlijk zijn, de regie over deze hele discussie is compleet zoek.

Windmolens zijn achterhaald, duur, onrendabel en er zijn veel betere opties om klimaat neutraal te worden. Mensen moeten er geen last van hebben en ze moeten er gelijk iets aan kunnen verdienen. Alleen dan krijg je draagvlak in plaats van protest. Vervang alle dakpannen door dakpancollectoren en sla in elke woning bronnen voor aardwarmte. Isoleer de boel goed en vervang alle ramen met driedubbel glas.

In Utrecht is nu zo’n projectje bezig met een oude flat die ze aan het renoveren zijn. Deze flat wordt compleet klimaat neutraal; net zoveel duurzame energie opwekken als nodig is. Dit allemaal zonder protest, zonder weerzin, zonder wanklank. Dat is waar het op aan moet, dat is de toekomst. Overheid, investeer daar maar eens in, wees daar maar eens “dapper”. Verban die lelijke windapparaten naar ergens ver op zee. Hou op te zeuren over Zwarte Piet en ga eens aan het werk. Misschien begint het dan eindelijk eens te lijken op iets wat jullie zouden móeten doen voor dit land, waar jullie een vorstelijk salaris voor opstrijken en waarmee jullie jezelf niet totaal belachelijk maken.

Dan ben je pas écht “DAPPER”!

 

Namens Niels uut Goor,

Een fijne dag.

Gerelateerde berichten

  • Kloas en commercieel medewerker…1 december 2015 Kloas en commercieel medewerker… De Goedheiligman en zijn knechten, uuhh commercieel medewerkers, kwamen aan in Nederland en dus ook in ons mooie Goor. Zoals al vele jaren gebruikelijk, komt de meute aan per boot in de […]
  • Verwende soppertjes…29 november 2016 Verwende soppertjes… Nee is nee en ja is ja. Dat leren kinderen normaal gesproken al vanaf kleins af aan. Toch is niet iedereen groot gebracht met deze begrippen. Ik vraag me af hoe dat komt. Zouden ze deze […]
  • Zwarte Pieten en boze mensen…13 november 2016 Zwarte Pieten en boze mensen… Was echt super gezellig in Maassluis! We gingen met de auto en onderweg zijn we twee keer aangehouden en toen wouden politie meneren in onze auto kijken. Ze dachten misschien dat mijn papa […]
  • Windhappers…29 maart 2016 Windhappers… Na mijn column van vorige week, over de windmolen, kwam er een discussie op gang van voor- en tegenstanders. De voorstanders waren nogal kritisch over mijn voorstelling van zaken en waren […]
  • Zaken doen met criminelen…27 september 2016 Zaken doen met criminelen… Het merendeel van de deelnemers aan de poll op Goorsnieuws.nl vinden dat de Regge weer zichtbaar moet worden in onze Hof. We worden een nieuwe winkel rijker en daarmee is weer een klein […]