Eénrichtingsverkeer Molenstraat blijft, Stadsraad nu naar gemeenteraad

De éénrichtingssituatie in de Molenstraat zal niet worden opgeheven, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Er is volgens de beleidsbepalers geen reden om terug te komen op dat besluit. De Goorse Stadsraad legt zich niet neer bij de beslissing en wil nu een verandering van de verkeersvisie via deze gemeenteraad afdwingen. De conclusies van de onderzoeken van de gemeente en van de Stadsraad staan haaks op elkaar.

Molenstraateenrichting2

Het college zegt dat het aantal ongevallen door het éénrichtingsverkeer fors is afgenomen en dat de overlast op sluipwegen binnen de perken is gebleven en past bij 30-kilometerzone’s. De Stadsraad kwam met het bericht dat onderzoek, opgesteld met de ‘ambtelijke specialist’ van de gemeente Hof van Twente (!), uitwijst dat er met name in de Molenstraat nu erg hard gereden wordt en dat van alle denkbare scenario’s het opheffen van het éénrichtings-verkeer de beste is. Daarvoor moet wel de hoofdwegenstructuur opnieuw tegen het licht worden gehouden. Dat moet nu worden voorgelegd aan de gemeenteraad. De Stadsraad is zeer ontstemd over de wijze waarop de gemeente nu naar buiten komt omtrent de situatie in de Molenstraat.

“We hebben deze week nog met wethouder Scholten om tafel gezeten” zegt Toon van der Horst die namens de Stadsraad verkeer in portefeuille heeft. “Hij bleek wel gevoelig voor onze argumenten en stelde voor om de verkeersvisie opnieuw te bespreken met de gemeenteraad. Wij snappen ook wel dat deze situatie in een groter verband moet worden bekeken alleen lezen wij van die afspraken niets terug in de raadsbrief die is uitgegaan. Daar ben ik best pissig over ja.”