Babylonische spraakverwarring…

Als we de Dikke Van Dale raadplegen, staat het volgende geschreven: “Door elkaar spreken zonder naar elkaar te luisteren en elkaar niet verstaan”. Een gevalletje “Babylonische spraakverwarring” is er op dit moment ook aan de orde tussen het college van B&W en onze Stadsraad over de éénrichtingssituatie in de Molenstraat. B&W zegt dat er geen reden is om deze situatie terug te draaien omdat het aantal ongelukken fors is afgenomen. De Stadsraad daarentegen zegt dat er erg snel gereden wordt en de beste optie zou zijn om de situatie juist wél terug te draaien. Ook zegt het college dat de hinder erg meevalt op de bekende sluiproutes. Nu weet ik natuurlijk niet onder welke steen dat college zijn winterslaap aan het houden is, maar iedereen weet natuurlijk dat de hinder op de sluipwegen helemaal niet meevalt.

namens_nielsZe hebben waarschijnlijk zelf geen kinderen op bijvoorbeeld ’t Heeckeren en hoeven blijkbaar zelf nooit over de Korte Dijk. In de laatste weken ben ik, noodgedwongen, een “sluiproute-rijder” geworden. Ik kan ook niet anders want her en der, lukraak zijn allerlei wegen afgesloten en open gebroken. Ik kan niet door de Kloosterlaan, Julianaplein, Hengevelderstraat- en Deldensestraat. Onbegrijpelijk trouwens ook dat de Kloosterlaan een soort van alternatief is geworden. Veel te smal en je moet zigzaggen langs de auto’s en fietsers. Dat daar nog nooit een fietsertje is aangereden verbaast mij ten zeerste.

Ook achterlangs over de Plasdijk kun je vergeten, nadat de Holtdijk er ook al weken uit heeft gelegen. In Markelo kan ik op de kruising niet rechtsaf en om vervolgens naar Holten te komen moet je kruip- en sluip door de achterlanden omdat de provinciale weg eveneens onder handen wordt genomen. Via de Pothoek, bij Dancing Dieka, kom je ook bedrogen uit door renovatiewerkzaamheden. Zouden gemeentes en provincie de werkzaamheden wel met elkaar communiceren of spreken ze op het provinciehuis in Zwolle een andere taal dan aan de Höfte in Goor? Persoonlijk denk ik dat ze allebei graag alleen hun eigen taal horen en spreken.

Ik ben positief over de Stadsraad. Ik vind het een goede zaak dat het er is, maar tegelijkertijd is het ook diep triest dat zo’n clubje nodig is. Het bestaansrecht van deze organisatie wordt ontleend aan  onvrede en het gevoel van “niet gehoord worden” bij het college en de gemeenteraad en niets anders dan dat. Bestuurders zouden het bestaan van de Stadsraad moeten zien als motie van wantrouwen en als het bestaat, een motie van “gebrek aan oren”. Het was wachten op de eerste confrontatie tussen deze burgerspreekbuis en de grote boze wolf.

Ja ja, onze grote boze wolf kan er wat van. Het plan voor een nieuw te bouwen Lidl kan worden verwezen naar de prullenbak. En wat dacht u welke voornaamste reden er aangehaald wordt voor deze afkeuring? Precies! De verkeersveiligheid komt te veel in het geding. Dat ze het zelf met droge ogen kunnen zeggen. Ongelofelijk! Na al het wanbeleid van vernieuwde kruispunten in Goor, met tientallen ongelukken tot gevolg. Door sluiproutes te creëren, door eenrichtingssituaties in te voeren, waardoor het op andere plekken absoluut levensgevaarlijk is geworden voor jonge verkeersdeelnemers. Door niet te luisteren naar de Stadsraad en zelfs adviezen van de eigen ambtelijk specialisten in de wind te slaan…

“Door elkaar spreken zonder naar elkaar te luisteren en elkaar niet verstaan”.

Ik denk dat ze allemaal maar beter eens een inburgeringscursus kunnen gaan volgen. De taal leren en nieuwe oren kopen, want de huidige flappers aan die koppies werken niet zo goed.

Namens Niels uut Goor,
Een fijne dag…