Zwarte Pieten en boze mensen…

Was echt super gezellig in Maassluis! We gingen met de auto en onderweg zijn we twee keer aangehouden en toen wouden politie meneren in onze auto kijken. Ze dachten misschien dat mijn papa dingen bij zich had wat niet mocht. Gelukkig was dat niet zo omdat we alleen maar pepernootjes bij ons hadden voor onderweg. Toen we daar aan kwamen moesten we eerst heel lang wachten want er kwamen heel veel bussen aan met mensen die volgens mij heel boos waren. De politiemeneren hadden hele rare kleren aan. Ze leken wel een beetje op soldaten en die hielpen die mensen uit die bussen naar hun plaats. Ze hadden allemaal borden bij zich met leuke tekeningen erop. Er stonden ook letters op, maar ik kan nog niet lezen dus ik weet niet wat daar allemaal op stond.

zwartepietenhaters Nou, toen mochten wij eindelijk uit de auto. Ik was heel blij want ik zou Sinterklaas en Piet gaan zien. Voordat we naar de bootjes aan het water mochten, moesten we eerst door van die deurtjes die allemaal grappige piepjes maakten. Bij sommige mensen gingen ze echt heel hard piepen en toen werden die papa’s gekieteld door andere mensen die daar werkten. Mijn papa moest ook zijn handen omhoog doen en de meneer wou ook ik mijn papa’s z’n tas kijken. Die meneer dacht zeker dat papa nog meer pepernoten in in z’n tas had, maar die had ik lekker allemaal al opgegeten.

Toen we eindelijk bij de boot waren zag ik daar ook heel veel grote meneren met oortjes in. Ik weet niet waarom die muziek aan het luisteren waren. Waarom doen ze dat? Je moet naar Sinterklaas kijken en geen muziek luisteren! De mensen uit die bussen waren heel erg hard aan het schreeuwen en zeiden allemaal nare dingen tegen Zwarte Piet en Sinterklaas. Nou, ik weet zeker dat ze geen cadeautjes krijgen hoor! Er was ook een mevrouw die heel boos was en ze begon te stoeien met een andere meneer. Toen werd ik wel een beetje bang. Ik wou graag naar huis want ik vond het eigenlijk niet zo leuk meer.

Ik vind Sinterklaas en alle Pieten echt heel leuk en spannend, maar ik begrijp alleen niet waarom de mensen zo boos waren. Papa zei dat dat ging over grote mensen-dingen. Maar Sinterklaas is toch voor kinderen papa?

Groetjes van Thirza en van mijn papa Niels…