Zwarte Pieten en boze mensen…

Was echt super gezellig in Maassluis! We gingen met de auto en onderweg zijn we twee keer aangehouden en toen wouden politie meneren in onze auto kijken. Ze dachten misschien dat mijn papa dingen bij zich had wat niet mocht. Gelukkig was dat niet zo omdat we alleen maar pepernootjes bij ons hadden voor onderweg. Toen we daar aan kwamen moesten we eerst heel lang wachten want er kwamen heel veel bussen aan met mensen die volgens mij heel boos waren. De politiemeneren hadden hele rare kleren aan. Ze leken wel een beetje op soldaten en die hielpen die mensen uit die bussen naar hun plaats. Ze hadden allemaal borden bij zich met leuke tekeningen erop. Er stonden ook letters op, maar ik kan nog niet lezen dus ik weet niet wat daar allemaal op stond.

zwartepietenhaters Nou, toen mochten wij eindelijk uit de auto. Ik was heel blij want ik zou Sinterklaas en Piet gaan zien. Voordat we naar de bootjes aan het water mochten, moesten we eerst door van die deurtjes die allemaal grappige piepjes maakten. Bij sommige mensen gingen ze echt heel hard piepen en toen werden die papa’s gekieteld door andere mensen die daar werkten. Mijn papa moest ook zijn handen omhoog doen en de meneer wou ook ik mijn papa’s z’n tas kijken. Die meneer dacht zeker dat papa nog meer pepernoten in in z’n tas had, maar die had ik lekker allemaal al opgegeten.

Toen we eindelijk bij de boot waren zag ik daar ook heel veel grote meneren met oortjes in. Ik weet niet waarom die muziek aan het luisteren waren. Waarom doen ze dat? Je moet naar Sinterklaas kijken en geen muziek luisteren! De mensen uit die bussen waren heel erg hard aan het schreeuwen en zeiden allemaal nare dingen tegen Zwarte Piet en Sinterklaas. Nou, ik weet zeker dat ze geen cadeautjes krijgen hoor! Er was ook een mevrouw die heel boos was en ze begon te stoeien met een andere meneer. Toen werd ik wel een beetje bang. Ik wou graag naar huis want ik vond het eigenlijk niet zo leuk meer.

Ik vind Sinterklaas en alle Pieten echt heel leuk en spannend, maar ik begrijp alleen niet waarom de mensen zo boos waren. Papa zei dat dat ging over grote mensen-dingen. Maar Sinterklaas is toch voor kinderen papa?

Groetjes van Thirza en van mijn papa Niels…

Gerelateerde berichten

  • Johan Derksen-tje…18 augustus 2020 Johan Derksen-tje… Een bijzondere zomer en dat was het. Weken vrij voor de boeg zonder er vooraf echt een invulling aan te hebben geven. Het risico van zo’n loze tijd vrij in het vooruitzicht is dat je gaat […]
  • Zoet en zuur…20 november 2018 Zoet en zuur… De tijd dat alles een beetje normaal ging lijkt al lang geleden. Tegenwoordig gaat alles vanzelf mis en niets vanzelf goed. Of het nu online bestellen is van kaartjes voor de Zwarte Cross […]
  • Opnames Goors Sinterklaasjournaal van start3 november 2014 Opnames Goors Sinterklaasjournaal van start Het was een lange en vermoeiende draaidag voor de makers van het Goorse Sinterklaasjournaal gisteren in en om Goor. Op een nog geheime locatie meldden zich allereerst een leger Zwarte […]
  • Kloas en commercieel medewerker…1 december 2015 Kloas en commercieel medewerker… De Goedheiligman en zijn knechten, uuhh commercieel medewerkers, kwamen aan in Nederland en dus ook in ons mooie Goor. Zoals al vele jaren gebruikelijk, komt de meute aan per boot in de […]
  • Dapper…1 november 2016 Dapper… Heerlijk! De Sinterklaas-tijd komt er weer aan en dat staat de laatste jaren synoniem voor  verkneukelen aan allerlei onzinnig gebrabbel van voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Het is […]