GFC en Hector in evenwicht in matige derby

De Goorse derby tussen Hector en GFC is vanmiddag onbeslist geëindigd. Op sportpark Heeckeren werd het 1-1. Beide treffers vielen na rust. Na de sfeeractie met veel rode rook ontspon zich een matige eerste helft waarin het spel op en neer golfde en beide ploegen een paar kansen kregen. Na een half uur was het Unal Kel die op rechts goed doorkwam en in het 16-meter gebied werd gevloerd. De toegekende strafschop werd gemist door Marinus Wolters die de bal na zijn inzet via de lat over het doel zag gaan. In het tweede bedrijf viel er ook niet veel te genieten voor de enkele honderden toeschouwers.

gfchector4De wedstrijd bleef gelijk opgaan met een aantal kansen voor beide doelen en wat meer mogelijkheden voor Hector dat ook nog de paal raakte. In de 78e minuut was het voor het eerst raak toen een voorzet van Joost Minkjan goed op het hoofd van Wesley Zwoferink die binne kopte en Hector op 0-1 zette. Vlak daarna ontving gelegenheidsmiddenvelder Jorno de Vries zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en kon met rood inrukken. De gelijkmaker voor GFC kwam van de voet van Tim Wassink die wegdraaide van zijn tegenstander en doelman Daniël Kolbe verraste door de bal via de binnenkant van de paal binnen te schieten: 1-1. Dat was ook de eindstand en op basis van de veldverhoudingen was dat terecht. Hector is nu de nummer vier in de ranglijst in de vierde klasse B met 17 punten uit 10 wedstrijden. GFC heeft zeven punten minder en staat elfde. Volgende week speelt Hector thuis tegen Rood Zwart. GFC gaat op bezoek bij Emos.

gfchector3

gfchector7

gfchector8

gfchector5

gfchector6

gfchector2

 

Gerelateerde berichten

  • Hector drukt GFC dieper in de zorgen23 april 2017 Hector drukt GFC dieper in de zorgen Hector was vandaag spekkoper in de Goorse stadsderby tegen GFC. Het werd 1-0 op sportpark 't Doesgoor door een goal van Wesley Zwoferink. Hector is door de zege nagenoeg veilig in de […]
  • Sem krijgt zijn Free-style Libre24 april 2017 Sem krijgt zijn Free-style Libre De collecte voor de 10-jarige Sem Minkjan heeft gisteren tijdens de Goorse stadsderby tussen Hector en GFC 3.000 euro opgebracht. Het suikerpatientje kan daarmee tenminste twee jaar […]
  • Mensink: “Twenthe faalde in tactiek en beleving”29 september 2014 Mensink: “Twenthe faalde in tactiek en beleving” Een dik verdiende zege voor Hector. Dat is de mening van Goorsnieuws-rapporteur Hans Mensink. De oud-spits van GFC, HSC '21 en Markelo, bekeek gisteren de derby die de groen-witten met […]
  • Hector morst punten maar heeft nacompetitie toch binnen handbereik1 mei 2016 Hector morst punten maar heeft nacompetitie toch binnen handbereik Hector speelde zondagmiddag met 2-2 gelijk tegen het laaggeklasseerde Barbaros maar is toch een stap dichterbij de nacompetitie gekomen. Concurrent Emos speelde, in de strijd om plek drie, […]
  • Kolbe in zetel voor eindzege in Derbyplayer-klassement29 maart 2016 Kolbe in zetel voor eindzege in Derbyplayer-klassement Hector-doelman Daniël Kolbe lijkt voorlopig de beste papieren te hebben voor de eindzege in het 'Sport Inn Derbyplayer of the Year-klassement. De goalie werd door rapporteur Bert Relker na […]