GFC en Hector in evenwicht in matige derby

De Goorse derby tussen Hector en GFC is vanmiddag onbeslist geëindigd. Op sportpark Heeckeren werd het 1-1. Beide treffers vielen na rust. Na de sfeeractie met veel rode rook ontspon zich een matige eerste helft waarin het spel op en neer golfde en beide ploegen een paar kansen kregen. Na een half uur was het Unal Kel die op rechts goed doorkwam en in het 16-meter gebied werd gevloerd. De toegekende strafschop werd gemist door Marinus Wolters die de bal na zijn inzet via de lat over het doel zag gaan. In het tweede bedrijf viel er ook niet veel te genieten voor de enkele honderden toeschouwers.

gfchector4De wedstrijd bleef gelijk opgaan met een aantal kansen voor beide doelen en wat meer mogelijkheden voor Hector dat ook nog de paal raakte. In de 78e minuut was het voor het eerst raak toen een voorzet van Joost Minkjan goed op het hoofd van Wesley Zwoferink die binne kopte en Hector op 0-1 zette. Vlak daarna ontving gelegenheidsmiddenvelder Jorno de Vries zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en kon met rood inrukken. De gelijkmaker voor GFC kwam van de voet van Tim Wassink die wegdraaide van zijn tegenstander en doelman Daniël Kolbe verraste door de bal via de binnenkant van de paal binnen te schieten: 1-1. Dat was ook de eindstand en op basis van de veldverhoudingen was dat terecht. Hector is nu de nummer vier in de ranglijst in de vierde klasse B met 17 punten uit 10 wedstrijden. GFC heeft zeven punten minder en staat elfde. Volgende week speelt Hector thuis tegen Rood Zwart. GFC gaat op bezoek bij Emos.