Boter op je hoofd…

Deze dinsdag eens niet lokaal, niet regionaal en zelfs niet nationaal. Vandaag gaat mijn column over  internationale zaken omdat het te jammer zou zijn om er niet over te schrijven. Lokaal is er deze week weinig nieuws onder de zon anders dan bijzondere geluiden van enkelen die de Lidl zélfs een uitbreiding in het oude pand van de Shoeby niet gunnen. Een leegstaand en verpauperd pand staat inderdaad ook véél beter in het centrum dan een florerende goed lopende zaak. Of moeten we het voor onze dagelijkse boodschappen ook al buiten Goor gaan zoeken ?

namens_nielsNet zoals de gemeente Hof van Twente en de VVV dat doet als het gaat om het maken van een speciale app waar de allegorische optocht opnieuw te zien is en waarop een 360 graden filmpje van de Open Bedrijvendag te bewonderen is. Hadden we in onze eigen Hof geen reclame- , internet- of marketing bedrijf die zo’n opdracht prima had kunnen doen ? Degene die het snapt gaat door voor de magnetron…

Maar goed, internationale zaken dus nu. De verkiezingen in Amerika en de nieuwe aanstaande Mister President Donald Trump. Iedereen die de meesterlijke serie “House of Cards” heeft gezien, zal zeker overeenkomsten ontdekken tussen de serie en het steekspel wat “elections” wordt genoemd in de USA. Wat je ook vindt van zo’n man, hij heeft toch 59 miljoen stemmen gekregen en volgens hun wet  recht op de overwinning en een zitplaats in het Witte Huis. Volop Nederlandse reacties te lezen op Facebook van mensen die posten: “Ongelofelijk”, “Dit kan niet waar zijn”, “Het einde van de wereld is in zicht” en nog meer van dat boter op je hoofd gezever.

Voor de goede orde. Dit zeggen dus Nederlandse mensen van Nederlandse afkomst. Het Nederland waar Geertje al jaren op nummer uno staat in de peilingen. Het land waar zeurpiet Sylvana niet meer zonder beveiliging over straat kan omdat ze een einde wil maken aan Zwarte Piet en wij ons vast willen houden aan folklore en traditie. Het land waar allerlei groeperingen demonstreren tijdens het begin van een groot kinderfeest. Het land waar stoeptegels door de ruiten gaan van een gemeentehuis als besloten wordt er een asielzoekerscentrum te vestigen. Het land wat in meerderheid het Oekraïne associatie verdrag om zeep heeft geholpen en daarmee zegt dat we tegen verdere globalisering zijn. De natie die jaren geleden tegen de invoering was van een Europese grondwet omdat we bang waren onze eigen identiteit kwijt te raken. Het land waar feitelijk van gezegd mag worden dat de multi-culti samenleving definitief mislukt is. Het land waar héél erg veel Trump stemmertjes wonen, maar er niet voor uit durven te komen, omdat je blijkbaar niet voor Trump mág zijn. Hoezo naïef? Kilo’s boter heb je op je hoofd als je dan zegt dat het allemaal zo ongelofelijk is. Zulke mensen moeten in de politiek gaan. Kunnen ze zich daar ook verstoppen onder een steen en een wereldvreemde winterslaap gaan houden. Ik vind het allemaal zo gek nog niet. Trump, laat maar eens zien wat je kunt!

Het verkiezen van deze man als President, van het machtigste land op aarde, is het rechtstreekse gevolg van jaren lang links gekwetter, pappen en nathouden, veel woorden en niets aanpakken wat moeilijk is, niet luisteren naar proteststemmers en veel te veel uit doen op mensen die zeggen: “Ongelofelijk”, “Dit kan niet waar zijn”, “Het einde van de wereld is in zicht”.

Ik zou liever zeggen als post op Facebook: “Mensen, willen wij dat zulke dingen hier, in Nederland, ook gebeuren ? Nee ? Politiek, wordt dan eens wakker ! Het is eerder verkiezingstijd in Nederland dan je denkt en Geertje staat te popelen om peilingen om te zetten naar werkelijkheid !

Namens Niels uut Goor,

nog een fijne dag.