Huize Scherpenzeel verkocht aan Zorghuis Twente

Huize Scherpenzeel is eindelijk verkocht. Volgens de regionale krant TC/Tubantia koopt ondernemer Gert Renes van Zorghuis Twente de villa aan de Markeloseweg die al leeg staat sinds 2013. Renes wil er er een verpleeghuis van maken voor voor ouderen. Er kunnen straks maximaal 26 bewoners terecht, die 24 uur per dag verzorgd worden voor een bedrag van 750 euro per maand. Renes, die ook zorg levert in Haaksbergen en Denekamp, zegt in de krant dat de koop vooralsnog onder voorbehoud is omdat eigenaar Viverion eerst toestemming moet hebben van het Rijk voor de verkoop. Huize Scherpenzeel was anderhalf jaar geleden nog in beeld als opvanglocatie voor vluchtelingen. Daartegen was destijds veel verzet. De monumentale villa zal worden verkocht voor acht ton.

Huizescherpenzeel1

Gerelateerde berichten

  • Stoevelaar en Wheehof zoeken vrijwilligers29 maart 2017 Stoevelaar en Wheehof zoeken vrijwilligers De Goorse woonzorgcentra De Stoevelaar en De naastgelegen Wheehof zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die werkzaam willen zijn bij verschillende afdelingen en bij diverse […]
  • Vluchtelingen in Huize Scherpenzeel28 januari 2015 Vluchtelingen in Huize Scherpenzeel Er worden op korte termijn een groot aantal vluchtelingen geplaatst in het voormalige verzorgingstehuis Huize Scherpenzeel aan de Goorse Markelose-weg. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om […]
  • Hofjongeren gaan koken voor ouderen5 mei 2022 Hofjongeren gaan koken voor ouderen De Hofjongeren van Doors Wide Open gaan op zondag 22 mei een uitgebreid diner verzorgen voor eenieder die het kan gebruiken maar nodigen met name de ouderen hiervoor uit. Het eetfestijn […]
  • Graftrommelexposities op 1e zondag van de maand30 april 2022 Graftrommelexposities op 1e zondag van de maand Komende zondag 1 mei is de graftrommelexpositie in de aula van de begraafplaats aan de Markeloseweg in Goor weer geopend voor bezoekers. In de aula zijn er, naast de gerestaureerde Goorse […]
  • Soosmiddagen bij De Stoevelaar30 maart 2022 Soosmiddagen bij De Stoevelaar De Zonnebloem organiseert vanaf morgen, 31 maart, tot en met donderdag 2 juni soosmiddagen bij De Stoevelaar. Op de donderdagmiddagen is er dan tussen 14:00 uur en 16:00 uur sjoelen, […]