Huize Scherpenzeel verkocht aan Zorghuis Twente

Huize Scherpenzeel is eindelijk verkocht. Volgens de regionale krant TC/Tubantia koopt ondernemer Gert Renes van Zorghuis Twente de villa aan de Markeloseweg die al leeg staat sinds 2013. Renes wil er er een verpleeghuis van maken voor voor ouderen. Er kunnen straks maximaal 26 bewoners terecht, die 24 uur per dag verzorgd worden voor een bedrag van 750 euro per maand. Renes, die ook zorg levert in Haaksbergen en Denekamp, zegt in de krant dat de koop vooralsnog onder voorbehoud is omdat eigenaar Viverion eerst toestemming moet hebben van het Rijk voor de verkoop. Huize Scherpenzeel was anderhalf jaar geleden nog in beeld als opvanglocatie voor vluchtelingen. Daartegen was destijds veel verzet. De monumentale villa zal worden verkocht voor acht ton.

Huizescherpenzeel1

Gerelateerde berichten

  • Stoevelaar en Wheehof zoeken vrijwilligers29 maart 2017 Stoevelaar en Wheehof zoeken vrijwilligers De Goorse woonzorgcentra De Stoevelaar en De naastgelegen Wheehof zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die werkzaam willen zijn bij verschillende afdelingen en bij diverse […]
  • Vluchtelingen in Huize Scherpenzeel28 januari 2015 Vluchtelingen in Huize Scherpenzeel Er worden op korte termijn een groot aantal vluchtelingen geplaatst in het voormalige verzorgingstehuis Huize Scherpenzeel aan de Goorse Markelose-weg. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om […]
  • Ingezonden brief: ‘Mensonterend…’1 september 2021 Ingezonden brief: ‘Mensonterend…’ Onze vaste briefschrijver Carel Groothengel gaat het deze keer eens niet hebben over de politiek in de Hof maar wil een lans breken voor betere omstandigheden voor ouderen in […]
  • Gratis boodschappendienst ouderen8 februari 2021 Gratis boodschappendienst ouderen De boodschappendienst van Stichting Doors Wide Open beleeft drukke tijden. Door corona durven sommige ouderen de deur niet uit voor boodschappen en dat is met het winterse weer […]
  • 172 jaar Goorse horeca-historie nu echt tegen de vlakte16 januari 2021 172 jaar Goorse horeca-historie nu echt tegen de vlakte Het was het oudste horecabedrijf van Goor en een pleisterplaats voor velen. CafĂ©-restaurant Jachtlust kent zijn oorsprong al in het midden van de 19e eeuw. In 1849 kocht Hendrik Jan […]