Goorse herder zwaar ontdaan: Nu 12 schapen door vergif overleden

Een nachtmerrie werd werkelijkheid voor de Goorse schaapsherder Jos Duurland. Nadat gisteren al acht schapen uit zijn kudde overleden door vergiftiging vond hij vanochtend weer vier dode schapen. Duurland onderhoudt de kudde op natuurgebied De Borkeld die normaliter bestaat uit zo’n 190 schapen. Hij krijgt daarbij hulp van ook veel Goorse vrijwilligers. “Het is echt verschrikkelijk, ze zijn ook ook drachtig nu dus het gaat dubbel op” aldus Duurland. “Ze vallen zo om. Het heeft met vergiftiging te maken, dat is wel duidelijk maar dat wil niet zeggen dat het bewust is gebeurd. Een verkeerd appelschilletje kan ook de oorzaak zijn”. Of die oorzaak ooit achterhaald wordt lijkt onwaarschijnlijk. “Dan zouden we de schapen en het bloed moeten laten onderzoeken. Dat is een te dure kwestie.” De politie is nog wel op zoek naar mensen die op de Borkeld verdachte situaties hebben waargenomen.

josduurland1  Jos Duurland

Gerelateerde berichten

  • Veel belangstelling voor adoptie lammetjes1 april 2021 Veel belangstelling voor adoptie lammetjes Er is, ook vanuit Goor, veel belangstelling voor de adoptie van de in totaal 70 lammetjes van de Schaapskudde Hof van Twente op de Borkeld. Daar worden in deze lentetijd wel meer dan 70 […]
  • Goorse schaapsherder houdt ‘Wolfair’ in Markelo21 september 2019 Goorse schaapsherder houdt ‘Wolfair’ in Markelo De Goorse schaapsherder Jos Duurland organiseert komende zondag (22 september) een zogenoemde 'Wolfair' op De Borkeld in Markelo. Met zijn stichting Schaapskudde Hof van Twente doet hij […]
  • Bedstede voor Goorse schaapsherder16 mei 2018 Bedstede voor Goorse schaapsherder Jos Duurland ligt er warmpjes bij. De Goorse schaapsherder van de Schaapskudde Hof van Twente kan vanaf heden ouderwets een tukje doen in een heuse bedstede. “Nu hoef ik niet meer op een […]
  • Lammetjesdag, adopteer uw eigen lam7 april 2017 Lammetjesdag, adopteer uw eigen lam Op Tweede Paasdag organiseert Schaapskudde Hof van Twente in samenwerking met Staatsbosbeheer een lammetjesdag. De Goorse herder Jos Duurland zal op De Borkeld een bijeenkomst organiseren […]
  • Schaapherder Wormmeester: “Ik geniet hier iedere dag van”30 mei 2016 Schaapherder Wormmeester: “Ik geniet hier iedere dag van” Hij is al jaren een vast gezicht op bedrijventerrein Zenkeldamshoek. Schaapherder Martin Wormmeester geniet nog elke dag van zijn ongewone dagbesteding. RTV Oost volgde Wormmeester een […]