Goorse hardlopers op scherp voor thuiswedstrijd

Een week voor de Bovenbergcross, die zondag 27 november georganiseerd wordt door AV Goor ’75, hebben de Goorse hardlopers laten zien dat ze er goed voor staan. Michel van der Heide eindigde zaterdag zelfs als tweede bij de mannen 40+ op de vijf kilometer wedstrijd van de Crossloop Rijssen. Hij gaf veertig seconden toe op winnaar Jan Paalman. Ook Gerben Heimerink (zesde) en Rene Nijman (negende) wisten zich in dezelfde categorie in de top tien te nestelen.

bovenbergcross2

Ook in goede vorm zijn jeugdlopers Dianthe Scherphof en Niek Nijman. Scherphof won in Rijssen met overmacht de wedstrijd over anderhalve kilometer. Nijman deed hetzelfde bij de jongens, hoewel hij pas in de slotfase af kon rekenen met zijn snelle concurrent Max Swabedissen. De twee jonge Goorse atleten kunnen in ieder geval met vertrouwen hun thuiswedstrijd tegemoet zien.

Puntjes op de i
Dat er alles aan gedaan wordt om goed voor de dag te komen bewees een groep van AV Goor leden zondag sowieso nog maar eens. Een groep van bijna twintig hardlopers waagde zich, onder leiding van organisator Nico van Putten, aan een lange duurloop van twintig kilometer door het buitengebied van Goor.