Stichting Stadsregge zoekt historische beelden

De Stichting Stads-Regge Goor is op zoek naar verschillende foto’s, tekeningen en schilderijen die de historie van Goor uitbeelden. Dit ter voorbereiding op het plaatsen van verhaalborden langs de voormalige Stadsregge die gestroomd heeft tussen de Hofkerk en het TSB-terrein aan de Bunschotenstraat. De stichting komt na de jaarwisseling met diverse activiteiten om de Regge weer zoveel mogelijk zichtbaar te krijgen binnen de bebouwde kom van Goor en specifiek in het centrum. Hieronder is uiteengezet naar welke beelden de stichting op zoek is.

reggegooroaldgoor

Er wordt gezocht naar:

– een historische foto/tekening van de Knuppelweg en de latere Bandijk.

– een historische foto/tekening van de haven van Goor: van het Grote Gat met een schip bij de weverij Jannink.

– een historische foto van het Reggelaantje net nadat de Regge is gedempt.

– een historische foto van het Schoolfeest met bijvoorbeeld Apollo in de tent.

– een plaatje van een paraboolduin (daarop is later het Schild gebouwd).

– een historische foto van de Middenstraat

– een foto/tekening/schilderij van een (vroegere) blauwververij.

– een historische tekening/schildering van kasteel of Havezate Scharpesele.

– een historisch plaatje van bierbrouwen in of aan huis (in Goor waren ooit 14 brouwerijen).

– een historische foto van Station-West.

– een goederenwagon getrokken door een paard op het spoortraject door de Laarstraat – Kerkstraat – Diepenheimseweg tussen Station-Zuid en de stoom.

 

Foto’s kunnen, bij voorkeur digitaal, worden aangeleverd via de email: info@nullstadsreggegoor.nl. Meer informatie op www.stadsreggegoor.nl.

Gerelateerde berichten

  • Blauwe golfjes op route Stadsregge24 mei 2017 Blauwe golfjes op route Stadsregge Het zijn subtiele blauwe golfmarkeringen op de route van de Waterstraat tot aan de Bunschotenstraat in Goor en aangebracht door leerlingen van de Waerdenborch (foto). De kleine blauwe […]
  • Stem van de Regge op Hofstreek TV28 maart 2020 Stem van de Regge op Hofstreek TV De in 2017 opgevoerde buitenmusical ‘De Stem van de Regge’ is morgen (zondag) in zijn geheel te zien op Hofstreek TV. In navolging van Troost-tv op de landelijke zenders en de […]
  • Overgrote meerderheid wil tweerichtingsverkeer in Molenstraat terug4 april 2017 Overgrote meerderheid wil tweerichtingsverkeer in Molenstraat terug De Molenstraat moet zo snel mogelijk weer een tweerichtingsweg worden voor personenauto's. Dat is de mening van het overgrote deel van de deelnemers aan een poll op onze site. Maar liefst […]
  • Informatieavonden voor potentiële medewerkers Goors muziektheater3 juli 2017 Informatieavonden voor potentiële medewerkers Goors muziektheater De organisatie van het grote Goorse Muziektheater 'Stem van de Regge' (28 en 29 september, Schoolfeestplein) is nog op zoek naar figuranten en mensen die willen helpen om theaterkleding- […]
  • Kleurwedstrijd voor De Regge8 mei 2017 Kleurwedstrijd voor De Regge Kinderen van de Goorse basisscholen ontvangen deze week een kleurplaat om mee te doen aan de kleurwedstrijd van Stichting Stads-Regge Goor. Telgen tot en met tien jaar kunnen mee doen aan […]