ECHT en Raedthuys willen alsnog windmolen op Zenkeldamshoek

Energiecoöperatie Hof van Twente (ECHT) en Raedthuys Pure Energie hebben officiëel bezwaar gemaakt tegen het ontwerpbesluit van de gemeente Hof van Twente om niet mee te werken aan de plaatsing van een windmolen op Zenkeldamshoek. In juni besloot de gemeenteraad in meerderheid om geen verdere medewerking te verlenen aan de locatie naast Bruins en Kwast. Het gebrek aan draagvlak bij de omwonenden achter het industrieterrein was toen doorslaggevend. ECHT en Raedthuys gaan in beroep omdat zij kunnen zich niet vinden in de argumentatie van het ontwerpbesluit.

windmolenopzenkeldamshoekDeze verklaring is geen definitief besluit voor het bouwen van de windmolen maar volgens de initiatiefnemers de start zijn van een proces om met bewoners inhoudelijk de voors en tegens te beoordelen. Dit proces heeft nu niet plaats kunnen vinden vinden de energiecoöperatie en de Enschedese energiemaatschappij. Deze pleitten in hun zienswijze ook voor een participatieproces om met bewoners een verkenning te doen waar mogelijkheden zijn voor windenergie. De locatie op Zenkeldamshoek kan daarbij waardevolle ervaring opleveren voor eventuele andere locaties in de gemeente, zeggen de vertegenwoordigers van beide partijen.

 

Gerelateerde berichten

  • Gemeente Belangen tegen windmolens in buitengebied23 november 2016 Gemeente Belangen tegen windmolens in buitengebied De fractie van Gemeente Belangen in de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente zal tegen de plannen stemmen om 14 windmolens te plaatsen in het buitengebied tussen Goor en Markelo.  […]
  • Geen windmolen op Zenkeldamshoek22 juni 2016 Geen windmolen op Zenkeldamshoek Er komt geen grote windturbine op industrieterrein Zenkeldamshoek. De gemeenteraad heeft gisteravond het voorstel voor 'geen bedenkingen' afgewezen al was het een close finish. 13 […]
  • Plannen voor grote windmolen op Zenkeldamshoek11 maart 2016 Plannen voor grote windmolen op Zenkeldamshoek Er komt mogelijk een windmolen op bedrijventerrein Zenkeldamshoek in Goor. Een dergelijke voorziening is al langer een wens van de Energie Coöperatie Hof van Twente (ECHT). Nu wordt er […]
  • Motie om alsnog draagvlak te vinden voor windmolen sneuvelt14 juli 2016 Motie om alsnog draagvlak te vinden voor windmolen sneuvelt Een motie van de PvdA en D66 om alsnog draagvlak te creëren voor een windturbine op het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek heeft het gisteravond niet gehaald. De twee partijen willen […]
  • College wil windmolendossier Zenkeldamshoek sluiten2 juni 2017 College wil windmolendossier Zenkeldamshoek sluiten Het draagvlak bij de meeste Gorenaren was er wel. Bij een aantal bewoners achter industrieterrein Zenkeldamshoek zeker niet en uiteindelijk bepaalde dat, dat er geen windmolen zal worden […]