Gemeente Belangen tegen windmolens in buitengebied

De fractie van Gemeente Belangen in de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente zal tegen de plannen stemmen om 14 windmolens te plaatsen in het buitengebied tussen Goor en Markelo.  Tijdens de ledenvergadering, gisteravond in Markelo heeft de fractie duidelijk gemaakt dat het niet wenselijk is om windturbines in de Hof van Twente te plaatsen, tenzij er in een buurt draagvlak voor is. De zogenoemde ‘ernstige maatschappelijke ontwrichting’ van buurten en buurtschappen ligt aan dit standpunt ten grondslag. Daarmee schaart GB zich achter de tegenstanders van de plannen die het Friese De Wolff heeft in De Meene, Elsen en bij de Schipbeek.

windmolens3Desondanks zegt de partij, die met drie zetels vertegenwoordigd is in de gemeenteraad, wel toe te willen werken naar een energie-neutraal Hof van Twente. Inwoners moeten mee kunnen denken over het vinden van alternatieven. “Niets doen is geen optie”aldus Gemeente Belangen. De PvdA zei eerder al dat windmolens in de Hof alleen kans van slagen hebben op industrieterreinen. Gisteren werd duidelijk dat in dat kader energiecoöpratie ECHT en Raedthuys Energie een hernieuwde poging willen ondernemen om een windturbine op Zenkeldamshoek te kunnen plaatsen.

Gerelateerde berichten

  • ECHT en Raedthuys willen alsnog windmolen op Zenkeldamshoek22 november 2016 ECHT en Raedthuys willen alsnog windmolen op Zenkeldamshoek Energiecoöperatie Hof van Twente (ECHT) en Raedthuys Pure Energie hebben officiëel bezwaar gemaakt tegen het ontwerpbesluit van de gemeente Hof van Twente om niet mee te werken aan de […]
  • Geen windmolen op Zenkeldamshoek22 juni 2016 Geen windmolen op Zenkeldamshoek Er komt geen grote windturbine op industrieterrein Zenkeldamshoek. De gemeenteraad heeft gisteravond het voorstel voor 'geen bedenkingen' afgewezen al was het een close finish. 13 […]
  • Plannen voor grote windmolen op Zenkeldamshoek11 maart 2016 Plannen voor grote windmolen op Zenkeldamshoek Er komt mogelijk een windmolen op bedrijventerrein Zenkeldamshoek in Goor. Een dergelijke voorziening is al langer een wens van de Energie Coöperatie Hof van Twente (ECHT). Nu wordt er […]
  • Motie om alsnog draagvlak te vinden voor windmolen sneuvelt14 juli 2016 Motie om alsnog draagvlak te vinden voor windmolen sneuvelt Een motie van de PvdA en D66 om alsnog draagvlak te creëren voor een windturbine op het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek heeft het gisteravond niet gehaald. De twee partijen willen […]
  • Raedthuys ziet af van windmolenplannen in buitengebied27 oktober 2016 Raedthuys ziet af van windmolenplannen in buitengebied Readthuys Energie ziet af van de plannen om vier windmolens te plaatsen in het buitengebied van Goor. De Enschedese projectontwikkelaar onderzocht de mogelijkheden voor een windpark net […]