Twenthe snijdt zich in slotseconde in de vingers

Twenthe Goor heeft zichzelf zondag een enorm slechte dienst bewezen. De ploeg van trainer Henk Veldhuis ging in eigen huis met 2-1 onderuit tegen concurrent Vaassen. De bezoekers gingen in de slotseconde met de zege aan de haal. Voor Twenthe scoorde aanvoerder Michiel Wijnbergen, die aanvankelijk werd gepasseerd door Veldhuis. Twenthe blijft door de nederlaag vanzelfsprekend het lelijke eendje in de tweede klasse J. De ploeg blijft veertiende en laatste.  
Twenthe moest het stellen zonder Mark Nijland en Guus Lummen. Beide aanvallers waren te geblesseerd om te starten. Hierdoor speelde Tom Berkers in de voorhoede. Joost Vehof begon op rechtshalf. Ondanks de vele mutaties begon de thuisploeg toch sterk aan het duel. Vaassen had niets in te brengen en leek rijp voor de slacht. Toch wist Twenthe niet te profiteren in die dominante fase, sterker nog de aloude voetbalwet kwam bovendrijven. Vaassen-aanvaller Van Lent sneed aan de andere kant simpel door de Twenthe defensie en profiteerde met een fraaie krulbal in de lange hoek. Doelman Patrick Kollmer was kansloos. Twenthe was even van slag na de tegentreffer, maar bleef in het restant van het eerste bedrijf de bovenliggende partij. De kansen werden echter niet benut.

Na de hervatting bleef Twenthe aanvallen. Met name Tom Berkers en Ronald Westerik kregen een goede mogelijkheid, maar bij hen stond de doelman in de weg. Veldhuis probeerde daarna wat te forceren met de invallers Wijnbergen en Nijland. De blonde aanvaller was met een kopbal dicht bij de gelijkmaker, maar de lat en een verdediger op de doellijn stonden een verdiende 1-1 in de weg. Wijnbergen wist even later wel te profiteren. De aanvoerder, die op de bank moest beginnen, schoof de bal tien minuten voor tijd binnen. Twenthe ging in de slotfase nog op jacht naar de 2-1. Echter in de omschakeling bleek Vaassen gevaarlijker en dodelijker. De bezoekers profiteerden van een onoplettendheid bij de Twenthe-spelers die zich massaal beklaagden bij de arbiter over een vermeende buitenspelsituatie. Vaassen-speler Pas bleek in de slotseconde te beschikken over het meeste gogme en hij zorgde voor de gestolen overwinning van de bezoekers, 1-2.

Twenthe staat door de nederlaag op het beschamende aantal van vijf punten. Volgende week wacht het inhaalduel bij De Zweef.