Hector lijdt tweede competitienederlaag

Hector is zondagmiddag voor de tweede keer dit seizoen onderuit gegaan. In Borne verloor de ploeg van trainer Ate Relker met 2-1 van BVV Borne. Hector speelde al na een kwartier met een man minder na een rode kaart voor Cris Haverslag. Maikel Rijnenberg scoorde de enige treffer voor de groen-witten. De bezoekers kregen kansen op meer, maar faalden in de afronding. Door de nederlaag is de koppositie in de vierde klasse A even uit zicht voor Hector.

Hector begon in Borne zonder doelman Daniel Kolbe, die tot de winterstop is uitgeschakeld. Jorno de Vries verdedigde het doel van Hector. Verder startte trainer Ate Relker met de vaste spelers. Hector begon slap aan het duel en kwam al na tien minuten op achterstand. Johannes Budak kopte raak uit een hoekschop.

Daarna liet de scheidsrechter zich zien in Borne. De arbiter zag een overtreding op de rand van de zestien. Chris Haverslag en een speler van Borne kregen geel, maar een scheidsrechtersbal volgde. Vlak daarna legde de rechtsbuiten van Hector dezelfde speler neer. De scheidsrechter zag het voorval niet, maar gaf, na reacties van het publiek, een tweede gele kaart aan Haverslag. Hector moest met een man minder verder, maar liep in de eerste helft geen verdere schade op.

In de tweede helft ging Hector op jacht naar de gelijkmaker, maar de bezoekers kregen al snel de 2-0 om de oren. Opnieuw Johannes Budak wist te scoren. Hector rechtte haar rug en speelde een stuk beter na de 2-0. Uit een vrije trap kwam Hector terug in de wedstrijd. De bal kwam plots voor de voeten van Maikel Rijnenberg, die de 2-1 aantekende.

Hector kreeg daarna kansen op de overwinning, maar wist niet meer te scoren. Mark Alink kreeg twee grote mogelijkheden en ook Rick Biesemaat had de gelijkmaker op zijn schoen. Door de nederlaag zakt Hector naar de vijfde plaats. De groen-witten kunnen komende zondag wel de eerste periode pakken. Bij winst op Rood Zwart is Hector daarvan verzekerd.