Windmolenplannen buitengebied van de baan

De plannen van de Friese energiegigant Wolff om 14 windmolens te plaatsen in het buitengebied van Goor zijn van de baan. In een persbijeenkomst, vanmiddag in het gemeentehuis, werd dat bekend gemaakt door wethouder Wim Meulenkamp. De vergunningsaanvragen zijn niet gehonoreerd na overleg gisteravond door het college van burgemeester en wethouders. Die ondervinden veel weerstand vanuit de bevolking. Met name omwonenden zijn fel gekant tegen de komst van de windturbines en vrezen daarvan overlast. Ook de fracties in de gemeenteraad zijn niet voor de grootschalige energieplannen in De Meene, Elsen en bij de Schipbeek. Een raadsbesluit hierover zou vrijwel zeker negatief zijn uitgevallen waardoor het college heeft besloten de stekker er nu al uit te trekken. De gemeente wil wel op zoek naar alternatieven om de duurzaamheidsdoelstelling, energie-neutraal in 2035, toch te kunnen halen.

bordtegenwind

Gerelateerde berichten