Hector verliest op eigen veld van Rood Zwart

Hector moet een pas op de plaats maken in de vierde klasse B. De ploeg van trainer Mark Dijkstra verloor vanmiddag op eigen veld met 1-3 van Rood Zwart en zakt daarmee van de 4e naar de 6e plek. Hector toonde de Hofderby twee gezichten. In de eerste helft werden een aantal uitstekende kansen gecreëerd. Met name Cristian Haverslag en Unal Kel waren een plaag voor de matige defensie van de Deldenaren. Rood Zwart kreeg ook een aantal uitstekende mogelijkheden op de openingstreffer via snelle counters. Toch werd er niet gescoord en was het bij rust 0-0.

hectorroodzwart1In de tweede helft bleef Hector-aanvaller Marinus Wolters achtger in de kleedkamer met een hamstringblessure. Dat leek de groen witten geen goed te doen. In tegenstelling tot voor de pauze, werden er nauwelijks nog kansen gecreëerd en werd Rood Zwart steeds gevaarlijker. Na tien minuten in het tweede bedrijf viel de 0-1 en Hector bleek niet bij machte om wat aan die achterstand te doen. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist toen de Deldense ploeg op 0-2 kwam. Vlak voor tijd vloerde doelman Daniël Kolbe een aanvaller in het 16-metergebied en de toegekende penalty werd benut waardoor het 0-3 werd. Niet veel later redde invaller Joeri Wenderman nog wel de eer voor de Goorse ploeg maar dat was slechts voor de statistieken. Hector krijgt nog twee lastige wedstrijden voor de winterstop. Volgende week wacht in Hengelo koploper Barbaros, een week later is het sterk geachte FC Aramea op het eigen Doesgoor de tegenstander.