Van der Heide nipt geklopt in eigen Bovenbergloop

Hij is als bestuurslid van AV Goor ’75 nauw betrokken bij de organisatie van de wedstrijd en bijna trok hij zondag ook nog aan het langste eind. Michel van der Heide (foto) is tweede geworden bij de mannen 40+ tijdens de zondag georganiseerde Bovenbergloop. Met een nipt verschil. Melvin van der Voet uit Enschede bleef de rappe Gorenaar na tien kilometer slechts drie seconden voor in diens thuiswedstrijd. Ruben Eijsink (Enschede) had anderhalve minuut eerder de overall winst al binnengehaald.

Michel van der Heide 2015 2

Meer dan 250 atleten namen zondag deel aan de Bovenbergloop. Zij streden in diverse wedstrijden om de prijzen, waarbij Van der Heide niet de enige was die de Goorse eer hoog hield. Zo liet dokter Amanda Slot – Willems eerder al zien dat ze snel is op de mountainbike. Nu bleek ze lopend ook meer dan goed uit de voeten te kunnen. Met haar eindtijd van 51.45 minuten in de lastige cross, zette ze de tweede tijd overall neer bij de vrouwen en was ze in de 35+ categorie zelfs de snelste.

Goorse jeugd meest succesvol
Het was verder vooral de Goorse jeugd die voor de successen zorgde. Daarbij was er dubbel feest in huize Nijman. De 12-jarige Niek Nijman won de 1,7 kilometer lange cross en bleef zijn eerste achtervolger Steven Luttikhedde (Haaksbergen) een halve minuut voor. Het podium werd compleet gemaakt door Thijs Nijman, die nog eens twintig extra tellen toegaf op zijn één jaar oudere broer.

Stef Evertsen liet met een vierde tijd zien goed uit de voeten te kunnen op de 1 kilometer. Op diezelfde afstand werd Dianthe Scherphof derde bij de meisjes pupillen A. Bij de pupillen C wist Guus Huistede derde te worden bij de jongens en in de meisjes categorie kwam Sanne Haarman tot diezeflde podiumplaats.