Veertien opties voor invulling zwembadterrein

Er zijn 14 opties waaruit hét idee moet komen voor de invulling van het voormalige zwembadterrein aan de Goorse Gruttostraat. Zo zijn er voorstellen om te komen tot een volkstuin, een wijngaard en een stadspark. Het project van de Stadslandbouw Hof van Twente en Salut is inmiddels ook aangemeld voor het zogenoemde ‘Kern met Pit’. Dat is een initiatief van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij en daagt mensen uit die een droom hebben voor hun eigen buurt, deze binnen een jaar te realiseren. Door mee te doen met Kern met Pit krijgt het project de kans beroep te kunnen doen op onder meer kundige adviseurs, een predikaat én €1.000. Daarvan is de aftrap in januari met een presentatie. Via ‘lees meer’ zijn de ideeën op een rij gezet die waaruit zal worden gekozen voor wat betreft de invulling van het terrein waar vroeger zwembad De Whee stond.

Zwembadterrein

1. Een educatietuin gecombineerd met de schaapskudde i.s.m. de basisscholen

2. Een stadspark voor jong en oud met herten en schapen

3. Een belevenistuin

4. Een pluktuin met vlinders en bijen

5. Een ‘binnenste-buitentuin’ zoals in Diepenheim

6. Een bijenlint met pluktuin en bloemen doolhof

7. Een biologische groentetuin voor goede doelen 8. een hoptuin met kathedraalachtige begroeiing tot 8 meter hoog

9. Een kruidentuin

10. Volkstuintjes

11. Een wijngaard

12. Een buurtbarbecueplek

13. Ruimte voor een natuurlijke sport-fitnessplek

14. Een speel- en ontmoetingsplek voor de jeugd.

Het project Zwembadterrein, waarin de Stadslandbouw en Salut samenwerken met een groep bewoners van de Whee, is aangemeld bij “Kern met pit“. Kern met Pit is een initiatief van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij en daagt mensen uit die een droom hebben voor hun eigen buurt, deze binnen een jaar te realiseren. Door mee te doen met Kern met Pit krijgt het project de kans beroep te kunnen doen op onder meer adviseurs van Kern met Pit. Als aan het eind van het jaar het project gerealiseerd is krijgt het het Kern met Pit predicaat én € 1.000. Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf.
De kick-off van “Kern met Pit” vindt plaats in in januari. Tijdens deze bijeenkomst presenteren alle regionale deelnemers hun plannen tijdens de Overijsselse bijeenkomst aan de adviseurs. Hiervoor mag alles worden ingezet: een digitale presentatie, illustraties, maquettes en/of andere attributen. Daarnaast delen de deelnemers van de voorgaande editie de resultaten van hun projecten.
De besprekingen over de invulling van het project zijn in volle gang. Er gaat een keus gemaakt worden uit onderstaande ideeën of er worden slimme combi’s gemaakt. 1. een educatietuin gecombineerd met de schaapskudde i.s.m. de basisscholen 2. een stadspark voor jong en oud met herten en schapen 3. een belevenistuin 4. een pluktuin met vlinders en bijen 5. een ‘binnenste-buitentuin’ zoals in Diepenheim 6. een bijenlint met pluktuin en bloemen doolhof 7. een biologische groentetuin voor goede doelen 8. een hoptuin met kathedraalachtige begroeiing tot 8 meter hoog 9. een kruidentuin 10. volkstuintjes 11. een wijngaard 12. een buurtbarbecueplek 13. ruimte voor een natuurlijke sport-fitnessplek 14. een speel- en ontmoetingsplek voor de jeugd.