Duurzame, duurdere, huurwoningen op ’t Gijmink

Er komen 21 nieuwe duurzame woningen op het plan ’t Gijmink. De nieuwe woningen worden gebouwd op de hoek Meidoornstraat – Magnoliastraat – Oude Haaksbergerweg.  Deze aanvraag komt MorgenWonen B.V. die het project opzet met Viverion. De duurderde huurwoningen worden gebouwd voor gezinnen met zogenoemde middeninkomens en zijn volgens de initiatiefnemers geschikt voor jonge gezinnen met schoolgaande kinderen. De woningen zijn volledig energie-neutraal en krijgen geen gasaansluiting. Het college wil meewerken met het plan en de gemeenteraad vragen om in te stemmen al valt het initiatief niet in het oorspronkelijke bestemmingsplan.

duurzamewoninggijmink

Gerelateerde berichten

  • Nieuwe huurwoningen Gijmink te bezichtigen31 januari 2018 Nieuwe huurwoningen Gijmink te bezichtigen De 21 nieuwe huurwoningen van het zogenoemde MorgenWonen-project die zijn gebouwd aan de Oude Haaksbergerweg, de Meidoornstraat en de Magnoliastraat zijn klaar om in de verhuur te gaan. […]
  • Meer percelen verontreinigd achter gelaten na sanering6 juli 2022 Meer percelen verontreinigd achter gelaten na sanering Er is in meer gevallen verontreiniging van asbest achter gebleven na de grootscheepse sanering op 't Gijmink dan bij de vijf huiseigenaren aan de Oude Haaksbergerweg die daarvoor beroep […]
  • Plantendieven actief op ’t Gijmink9 augustus 2021 Plantendieven actief op ’t Gijmink Op 't Gijmink zijn bewoners ontsteld door de diefstal van planten uit voortuinen. Bij meerdere woningen is in de afgelopen weken groen weggehaald. Voor een huis aan de Oude Haaksbergerweg […]
  • Heeft Goor het groenste initiatief van Overijssel ?1 februari 2019 Heeft Goor het groenste initiatief van Overijssel ? Een plan dat is gemaakt voor het nu nog braakliggende terrein op de hoek Oude Haaksbergerweg/Mulderskamp (foto) moet uiteindelijk worden omgetoverd in een kindvriendelijke plek met […]
  • GroenLinks wil meedoen aan proeftuin aardgasvrij wonen30 april 2018 GroenLinks wil meedoen aan proeftuin aardgasvrij wonen De GroenLinks-fractie wil dat de gemeente mee gaat doen aan een landelijke proeftuin om bestaande wijken aardgasvrij te maken. Minister Ollongren heeft gemeenten opgeroepen om voor 1 juli […]