Wim ‘meneer’ Leetink 80 jaar vergroeid met Apollo

Hij is dé belichaming van de Goorse muziektrots Apollo: Wim Leetink die door de leden van de muziekvereniging met alle respect wordt aangesproken met ‘meneer’. Generaties Goorse leerlingen gaf hij les en bracht hij op het juiste muzikale pad en ook zelf was hij een toonangevende schakel in het grote orkest. Gisteravond werd hij gehuldigd voor 80 jaar (!) lidmaatschap. Dat gebeurde in De Reggehof waar er lovende woorden- en een insigne waren van Apollo-voorzitter Ruben van den Burg en hij de erepenning kreeg van de Overijsselse Bond voor Muziekverenigingen (OBM). Ook Sinterklaas kwam langs met een fraaie serie chocoladeletters die het heuglijke feit nog eens benadrukten.

wimleetink2Foto’s: Facebook Apollo

Gerelateerde berichten

  • Apollo op weg naar eeuwfeest4 januari 2015 Apollo op weg naar eeuwfeest Het duurt nog bijna vijf jaar maar het moet de gemoederen toch al snel bezig gaan houden. De Goorse muziektrots Apollo heeft net het 95-jarig jubileum achter de rug en wil zich nu al […]
  • Diversiteit en weerzien tijdens Reggehof-reünie5 oktober 2014 Diversiteit en weerzien tijdens Reggehof-reünie Het was vooral het feest der herkenning gisteravond tijdens de Reggehofreünie. Het Goorse Verenigings en Evenementencentrum vierde het twintig jarig bestaan en dat bracht veel […]
  • Vragen en zorgen over fusie Reggehof en Home of Talents10 mei 2021 Vragen en zorgen over fusie Reggehof en Home of Talents Naar aanleiding van de zorgen van vier muziek- en zangverenigingen over de op handen zijnde fusie tussen De Reggehof en de muziekschool (Home of Talents), heeft de plaatselijke fractie […]
  • Apollo weer de straat op…11 september 2020 Apollo weer de straat op… "Het is weer bijna als vanouds" zegt Lies Wiegerinck enthousiast op Facebook. Ze reageerde op het bericht van Apollo met de bijbehorende foto's over de rondgang van de show- en […]
  • Apollo en PvdA-icoon Wim Leetink overleden18 december 2019 Apollo en PvdA-icoon Wim Leetink overleden Een dag na het slotconcert in het jubileumjaar van Apollo, afgelopen zaterdag, is erelid Wim Leetink overleden. Hij was ruim 80 jaar lid van de Goorse muziektrots en jarenlang ook actief […]