Ruumpol zet GFC op het juiste spoor

GFC heeft vanmiddag het thuisduel in de vierde klasse B tegen hekkensluiter Rietmolen met 2-1 gewonnen. Er was weer een hoofdrol weggelegd voor Simon Ruumpol. De door trainer Romano Lammertink teruggehaalde spits scoorde vorige week bij zijn rentree al twee keer als invaller en had de bal er vandaag al na één minuut in liggen. Hij kopte goed binnen uit een voorzet van Daan Zwierink. In de tiende minuut was de 35-jarige Ruumpol weer gevaarlijk en werd gevloerd door de doelman van Rietmolen. De scheidsrechter van dienst zag er echter geen strafschop in tot woede van iedereen die GFC een warm hart toedraagt.

simonruumpol2Simon Ruumpol

Na 20 minuten werd het 2-0 door een goal van Daan Zweers die even later weer scoorde maar die treffer werd geannuleerd vanwege vermeend buitenspel. in de tweede helft kwam Rietmolen iets beter in de wedstrijd en het werd na een dik uur voetbal 2-1. Daarna gingen de gasten vol in de aanval om nog een resultaat te halen en daardoor kreeg GFC veel ruimte en nog een handvol kansen om de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien. Die bleven echter allemaal onbenut waardoor het bij 2-1 bleef. GFC heeft nu 13 punten uit 12 wedstrijden en staat op de 10e plek in de ranglijst. Volgende week spelen de rood zwarten de laatste wedstrijd voor de winterstop. In Enschede is dan FC Het Centrum de tegenstander.